Borussia Dortmund: A sárga-feketék lenyűgöző drukkerei

Egy rendkívül hosszú és fárasztó szezont tudhat maga mögött a Dortmund. A sárga-feketék a szezont rendkívül rosszul kezdték, minek következtében megrekedtek a kieső zónában.

Helyzetük egyre rosszabbá vált, februárban a tabella alján találták magukat, majd egy rendkívüli újjáéledésnek köszönhetően a hetedik helyen végeztek, amivel kivívták helyüket a következő Európa-liga kiírásban. A játékosok és Jürgen Klopp is mélyre kellett ásson, hogy olyan változást találjon, amellyel szerencsésebb helyzetbe kerülnek, de ez idő alatt egy dolog sohasem változott: az elképesztő biztatás a szurkolók részéről.

Egy sajtókonferencián Klopp elmondta, a BVB az egyetlen olyan csapat a világon, amely ha a kieső zónában szerepel is ugyanakkora biztatást kap drukkereitől, és ezt minden túlzás nélkül meri kijelenteni.

A rossz passzban levő Dortmund látványa nem csak a legnagyobb drukkerek, hanem a semleges néző számára is nehéz feladatnak bizonyult, mindazonáltal a Dortmundba vetett hűség vészharangjai még ekkor sem kondultak meg.

A drukkerek meglepték a játékosokat is néhány alkalommal, például miután a Hamburg ellen elszenvedett hazai vereséget követően az alábbi szöveget énekelték: „Mikor lent vagytok, és zátonyra futtok, mi akkor is mögöttetek leszünk és énekeljük, hogy Borussia, Borussia, BVB!” Lenyűgöző, nem igaz?

Ami még az inspiráló daloknál, a szemet magával ragadó koreográfiáknál és színes zászlóknál is nagyobb meglepetést nyújtott, az a nézőszám Európa egyik legnagyobb stadionjában, a Signal Iduna Parkban.

Minden hazai mérkőzést teltház előtt játszottak, ami a Bundesligában 80.463 drukkert jelentett, amikor az állóhelyek használata is engedélyezett volt, illetve amikor a Südtribüne a tetőig tömve volt drukkerekkel, és ennek köszönhetően a legnagyobb átlagot produkálták Európában ebben a szezonban olyan neveket megelőzve, mint a Barcelona, illetve a Real Madrid.

A keményebb időkben is, mikor elveszítik legjobb játékosaikat vagy épp edzőjüket, a BVB számíthat lenyűgöző szurkolóikra, akik segítenek Őket visszajuttatni a német és európai futball elitjébe, ahol a valódi helyük van.

És ezek után ül a kérdés: mit ér a futball szurkolók nélkül?