Európa-liga: Wolfsberg AC – Borussia Dortmund 0-1

Győzelemmel nyitottunk az Európa-Ligában! A Wolfsberg AC vendégeként 1-0 arányban könyvelhettünk el sikert, a találatot Jonas Hofmann szerezte a játék korai szakaszában.

A dortmundi kezdőt a Bürki, Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer, Weigl, Gündogan, Hofmann, Reus, Mkhitaryan, Aubameyang csapat alkotta. A játékosokra ismét jellemző volt a Juventus ellen látott játék, fegyelmezetten, a labdát járatva uralták a játékot, a hazaiak előtt nem sok lehetőség adódott. Helyzet is többnyire a Dortmund előtt adódott, melyből egyet – amely kulcsfontosságúnak bizonyult – gólra is váltottak: Gündogan ugrasztotta ki a saját térfeléről Mkhitaryant, aki Aubameyanggal és Hofmannal rontott az ellenfél kapujára. Az örmény remekül látta meg, hogy Hofmann tisztán maradt, és a neki juttatott labdát a fiatal játékos a hálóba helyezte a 16. percben. A dortmundiak minden mutatóban ellenfelük fölé nőttek, helyzetek is adódtak, de a félidőben nem született újabb gól.

A második félidőben a Wolfsberg kissé magára talált: ezúttal Ők kezdeményeztek támadást, és több helyzetük láttán is meghűlt ereinkben a vér. Kezdésnek a 61. percben Zundel került nagyon tisztán helyzetben, azonban pár méterre a kaputól és Bürkitől fölé lőtte a labdát. Pár perccel később egy ütközést követően Hummels maradt a földön, de szerencsére a kontakt következtében nem sérült le egyik fél sem, így a kapitány folytatni tudta a játékot. A 66. percben cseréltünk először: Weigl és Hofmann hagyta el a pályát, helyettük pedig Kagawa és Castro lépett pályára. A 70. perc újabb izgalmakat hozott: egy ígéretes szabadrúgást kaptak a hazaiak, melyet Standfest végzett el, de jól helyezett lövését Bürki védeni tudta. Egy perccel később ismét a kapus villant: egy szögletet követően a kapura bólintott labdát óriási bravúrral védte a fiatal svájci, megmentve a csapatot az egyenlítő góltól. 3 perccel később mi foghattuk a fejünket: ugyan gólt szerzett a csapat, azonban lesről indult az akció, így érvénytelenné vált a találat. A 79. percben Tuchel megejtette harmadik cseréjét is: Kampl folytatta Reus helyett a játékot. A 83. percben megismétlődött a 71. perc történése: újabb szöglet, melyet ismét Bürki hárított óriási bravúrral, igaz centikre volt a labda a gólvonaltól így is. Ezt követően komolyabb lehetőség már nem adódott egyik fél előtt sem, így beállt a végeredmény, egy gólos előnnyel várhatjuk a visszavágót, melyre egy hét múlva kerül sor, 20:30 perctől kezdődően.

Végeredmény: Wolfsberg AC – Borussia Dortmund 0-1
Gólszerző: Hofmann (16.)