Bundesliga: Borussia Dortmund – Borussia MGladbach 4-0

Bár a szombati játéknapon kétségkívül ez ígérkezett a legnagyobb ütközetnek, mégis meglepően sima mérkőzés lett belőle: a Mönchengladbach helyzetekig is alig jutott, míg a Dortmund végig uralva a játékot, nagyon magabiztosan és felszabadultan játszva érvényesítette akaratát, és 4-0-ra győzte le ellenfelét.

A Dortmund Bürki – Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Weigl, Gündogan – Mkhitaryan, Reus, Kagawa – Aubameyang felállásban kezdte meg a találkozót, és már nagyon hamar megmutatkozott a fölény: a Mönchengladbachnál alig volt a labda, és az első gólig sem kellett sokat várni, Mkhitaryan helyezte a hálóba a játékszert, azonban lesen állt, így a 8. percben nem módosult végül az állás. Hamar feledtették azonban ezt, miután Reus a bal oldalról egy hatalmas bombát eresztett meg a rövid sarokba, amibe Sommer is beleért, viszont védeni nem volt esélye, így a 15. percben teljesen megérdemelten szerzett vezetést a csapat. A 7-es szám ma ugyan nem a hét csapásra kívánt utalni, azonban mégis átokszereppel bírt: ennyi perccel azután, hogy Reus megszerezte a vezetést, Aubameyang meg is duplázta azt – Schmelzer remek beadását “Batman” bólintotta a jobb alsó sarokba. Bár a következő gólra többet kellett várnia a vendégeknek, ez aligha lehetett sovány vigasz – ezúttal a már lesgólt szerző Mkhitaryan iratkozott fel a listára. Aubameyang törhetett egyedül a kapura a 33. percben, majd a gaboni rendkívül önzetlenül passzolta le a labdát a középen érkező örménynek, s fejezte be az akciót. Helyzetekből nem volt hiány, Reus kis híján duplázott a 27. percben, lövése azonban fölé szállt. A félidő végül hosszabbítás nélkül ért véget, Tuchel pedig gyaníthatóan nem mert álmodni sem egy ilyen kezdésről.

A második félidő nem hozott változást, sőt: Mkhitaryan ismét megmutatta magát, miután Reus szélről beadott labdáját (melyet ugyan Aubameyangnak szánt, a csatár azonban elcsúszott) tökéletes lövéssel juttatta a gólvonal mögé, 4-0-ra módosítva ezzel az eredményt az 50. percben. A Dortmund ezután sem állt le, bár játékukon lehetett érezni egy kisebb visszafogottságot – Gündogan és Aubameyang ráérősebb cselsorozatokkal szórakoztatták a közönséget, és gyakoribbak lettek a pontatlan beívelések – ez azonban nem járt veszéllyel, a Mönchengladbach azon ritka alkalmakkor sem boldogult a labdával, mikor az hozzájuk került – Bürkire így nem nehezedett nagy nyomás a mai meccsen, a ritka vendéghelyzeteket pedig rendre tisztázni tudta a védelem, főképp Schmelzer és Hummels révén. A mérkőzés ennek ellenére meglehetősen sportszerűen zajlott, 1-1 rosszul ütemezett becsúszástól eltekintve nem történt súlyosabb szabálytalankodás a meccsen, csupán Xhaka szedett össze egy sárga lapot egy Weigl elleni faultot követően. A mérkőzésen csereként pályára léphetett még Ramos, Kampl és Bender, előbbi kettő a 78. percben váltotta Aubameyangot és Reusot, míg Sven Kagawa helyébe lépett a 85. percben. További gólok nem estek a mérkőzésen, és hosszabbítás nélkül fújták le a találkozót, de a 81.359 néző – aki kilátogatott a meccsre, és teltházat varázsolt – nem panaszkodhatott.

Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach 4-0

Gólszerzők: 1-0 Reus (15.), 2-0 Aubameyang (22.), 3-0 Mkhitaryan (33.), 4-0 Mkhitaryan (50.)