Európa-liga: Odd Grenland BallKlubb – Borussia Dortmund 3-4

Kiábrándító első félidőt követően megtáltosodott vendégek – így jellemezhetnénk röviden a találkozót, amely a 3-0-ás hazai vezetést követően 4-3-as eredménnyel végződött, immáron a vendégek javára. Aubameyang kétszer, Kagawa és Mkhitaryan egyszer volt eredményes.

A vendégcsapat Weidenfeller, Castro, Ginter, Hummels, Schmelzer, Bender, Gündogan, Kampl, Kagawa, Mkhitaryan, Aubameyang felállásban lépett pályára.

Az Odd csapata kezdte meg a találkozót, és szinte még el sem halt a kezdő sípszó hangja, már hátrányba kerültünk: a bal oldalról érkező beadásra Samuelsen tökéletes ütemben érkezett, és a hálóba bólintotta a labdát, így 14 másodpercet követően már 1-0 állt az eredményjelzőn. A hazaiak a korai góltól még inkább erőre kaptak, és a gyengén futballozó vendégek fölé kerekedtek – több akciót alakítottak ki, míg a Dortmund tétovának bizonyult a hazaiak szervezett védelmével szemben.

A sárga-feketék az idő haladtával sem tértek magukhoz, sőt – a 19. percben ezúttal jobb oldalról indult ez az akció, és a középen egyedül maradt Nordkvelle vihette a labdát, és higgadtan lőtte a kifutó Weidenfeller mellett a hálóba, 2-0-ra növelve az előnyt.

Még megemészteni se tudtuk, már 3-0 volt: 2 perccel később szabadrúgáshoz jutottak a norvégok, és Ruud a nagy távolság ellenére is tökéletesen lőtt kapura, Weidenfeller pedig nem tudott hárítani.
A vendégcsapat lassan ébredezni kezdett, de komolyabb helyzetek nem alakultak ki – többen lőttek kapura, de Mkhitaryan (17.) és Kagawa (44.) fölé, Castro (25.) és Gündogan (40.) csak mellé tudta lőni.

A 33. percben némi remény felcsillant: jobb oldalról Kampl adta be Mkhitaryannak, akinek lövésén ugyan rajta volt a kapus, de kipattant róla, az érkező Aubameyang pedig bekotorta a hálóba a játékszert.

A félidő további része komolyabb helyzetet már nem hozott egyik oldalon sem, csupán egy sárga lap került kiosztásra Jensen részére, aki Gündogant buktatta a 41. percben. A játékrész hosszabbítás nélkül ért véget.

A második félidőre Castro már nem tért vissza a pályára, helyette Sokratis folytatta, illetve a 63. és 68. percekben hagyta el a pályát Kampl és Bender, helyettük Ramos és Weigl érkezett.

A csapatok kicserélődtek – ezúttal a Dortmund hozta a megszokott formáját, és egy térfelesre varázsolta a játékot, a norvégok pedig védekezésre kényszerültek. Ennek hamar meg is lett az eredménye – csak két perc telt el a második félidőből, mikor Shinji Kagawa 1 gólosra csökkentette a hátrányt. A helyzetek száma végtelen volt, az egyenlítő gól azonban váratott magára – Gündogan előtt adódott sok lehetőség, az 54. percben nem sokkal lőtt mellé, 10 percre rá védeni tudták lövését, de ezen felül a felső lécet is sikerült eltalálnia.

A gólhoz legközelebb a 66. percben kerültünk, Aubameyang távoli lövésébe ujjheggyel belenyúlt a kapus, így a labda a kapufáról kifelé pattant. 3 perc múlva szintén Auba előtt adódott lehetőség az egyenlítésre – Ramos felé érkezett egy beadás a bal szélen, aki megpróbálta lepasszolni a gaboninak, de nem tudta elérni. Másodpercekkel később a bal oldalról tűnt fel Aubameyang, és előtte a labda, de rossz tempóban érkezett, így csak a vonalon túlra tudta helyezni a játékszert a kapu mellett.

A 76. percben viszont már nem hibázott – Schmelzer bal oldali beadását mintaszerűen helyezte a hálóba, és a csapat öröme immár őszintébb lehetett, hiszen 3-3-ra állt a meccs, a hazaiak pedig a kapunkig se jutottak el ebben a játékrészben.

A kegyelemdöfést végül Henrikh Mkhitaryan állította be, aki a 85. percben került helyzetbe a Kagawától kapott labda által, és az örmény játékos magabiztosan szerezte meg a győztesnek bizonyuló gólt. A mérkőzés hátralevő perceiben sem engedett le a Dortmund, de újabb gól nem született, így egy nagyon szoros mérkőzést követően 1 gólos előnnyel várhatjuk a visszavágót.