Európa-liga: Borussia Dortmund – Odds BK 7-2

Ezúttal nem ragadtunk be a mérkőzés elején, bár az első gól a vendégeké volt: ezt követően bravúros játékkal szereztünk négyet, és a második félidő is tartogatott számunkra további három gólt, kettő-egy arányban elosztva. Reus mesterhármasig jutott, rajta kívül Mkhitaryan, Kagawa (kétszer) és Gündogan volt eredményes.

Az eső tarkította mérkőzést a Dortmund kezdte jobban, pillanatok alatt nyomás alá került a norvégok védelme, míg ők nem sok támadást kezdeményeztek. Az ötödik percben rögtön dolga akadt Rossbachnak: Kagawa a szélről passzolt Reus felé, aki rá is lőtte a kapura, a hálóőr azonban résen volt. 6 perccel később hazai oldalról komédia, vendégrészről hőscselekedet játszódott le: Ginter kapta meg a labdát a jobb szélen, akinek lövését a kapus védte, a labda azonban ismét a védő előtt kötött ki. Második lövését szintén hárítani tudta a kapus, majd ezúttal a túloldalon Mkhitaryan elé pattanó labdát védte bravúrral a kapus, amit az örmény bólintott rá.

A 18. percben hasonló jelenet ismétlődött meg, ezúttal Kagawa lövése pattant vissza, de másodjára már mellétűzte a japán játékos. 1 perccel később azonban a vendégek örülhettek: egy szögletből Halvorsen volt eredményes, miután a kaputól 3-4 méterre üresen maradt és befejelte a labdát.

Az öröm azonban nem tartott sokáig: egyrészt a gólszerző sárga lapja miatt, amit a 21. percben kapott, másrészt pedig amiatt a Henrikh Mkhitaryan miatt, aki a 26. percben egy elképesztő lövéssel egyenlített: a középpályás a kaputól körülbelül 18 méterre kapott labdát, lövése pedig tökéletes irányzékkal vágódott a jobb felső sarokba.

Két perccel később fordult az állás: Gündogan hámozta át magát két védőn is, majd laposan beadott passzát Reus gurította el a kapus mellett a hálóba. Alig 5 perc elteltével pedig jött a dupla, Kagawa ívelt a szélre Mkhitaryan felé, aki rögtön be is emelte Reusnak a labdát, a német válogatott játékos pedig nem hibázott, és 3-1-re növelte az előnyt.

A vendégek nem sok szóhoz jutottak a továbbiakban sem, sőt, a 40. perc tovább tetézte a bajt számukra: Ginter gurított a jobb szélről középre, ahol bár az érkező Reus elcsúszott a vizes füvön, a mögötte haladó Kagawa nem, és sikerrel fejezte be az akciót.

A játékrész 1 perces hosszabbítással, és 4-1-es eredménnyel zárult.

A második félidőben hasonlóan kezdtünk, és pár perc múlva már helyzetünk is akadt: Hofmann kapott labdát a 16-oson belül a 49. percben, de lövése fölé szállt.

Az első gólra sem kellett sokat várjunk: Hofmannt találták meg középen az 51. percben, aki lekészítette az azonnal lövő Gündogannak: a kapus ugyan bele tudott érni, de a jobb felső sarokban kötött ki a labda, így már 5-1-re módosult az állás.

6 perccel később megvalósult a mesterhármas is: Mkhitaryan kapott labdát a bal szélen, amit nagy sprinttel még el tudott érni, majd a beadását az érkező Marco Reus váltotta gólra, megszerezvén ezzel a csapat hatodik és önmaga harmadik gólját is.

A 64. percben az Odds megszerezte a szépítő gólját: egy bal oldali beadást követően a középen álló Halvorsen visszagurította Bergnek a labdát, aki szépen kilőtte a jobb alsó sarkot, 6-2-re módosítva az állást. 1 perccel később kis híján mi szereztünk gólt, de végül lesállás miatt érvénytelenítették Hofmann találatát. Ezután mindhárom cserénket megejtettük, Sokratis, Mkhitaryan és Gündogan ment le, Piszczek, Aubameyang és Bender érkezett.

A játék sebessége leült, bár továbbra is a Dortmundnál volt többet a labda. Külön dicséret illeti a vendégeket és a temperamentumot, hiszen a nagy különbség ellenére is nagyon tiszta volt a játék, nem tarkította sok szabálytalanság a mérkőzést. Kevés híján a hetedik találatot is jegyeztük a 80. percben, Hofmann lövése a kapufáról vágódott vissza, a kapus pedig fogni tudta.

A végső találat a 90. percben esett – egy védelmi hibát követően Aubameyang iramodhatott meg a labdával, majd a kifutó kapus hatására legurította az érkező Kagawának a labdát, aki az üres kapuba lőtt, így kialakult a 7-2-es végeredmény.

Összesítésben 11-5-tel jutottunk tovább a csoportkörökig, amelynek sorsolását magyar idő szerint holnap délután 1 órakor ejtik meg.