Hummels: A Darmstadtnak óriási szerencséje volt

Mats Hummels csalódott volt a Darmstadt elleni találkozót követően, mely hazai pályán 2-2-es döntetlennel zárult. Különösen a játék azon része, ami a 90. perces egyenlítéshez vezetett, keserítette el a kapitányt, aki a sky-nak elmondta: „A Darmstadt kész volt, nem hittek már önmagukban többé, majd mi adtunk számukra egy remek lehetőséget.”

Ilkay Gündogan (BVB): „A Hoffenheim ellen nagyon-nagyon dühítő volt, hogy nem tudtuk a rengeteg tiszta helyzetünk ellenére sem 2-1-re módosítani az állást. És ugyanez a helyzet a Darmstadttal is. Tisztában vagyunk vele, hogy az első félidei teljesítményünk nem érte el egyik meccsen sem azt a szintet, amit elvártunk magunktól.”

Mats Hummels (BVB csapatkapitány): „Tudtuk, hogy a Darmstadt hosszú labdákat játszik meg, ami hektikussá teszi a dolgokat. De 13 méterről egy ívelést követő kapáslövésük betalált. Öt vagy hat játékosunk volt 20 méterre a kapunktól – ez nem volt megfelelő védekezés. Ez egy olyan mérkőzés volt, amit normál esetben könnyedén meg kellett volna nyerni. A Darmstadtnak óriási szerencséje volt, és pontot tudott rabolni a két kapura tartó lövésével. Ez időről-időre megtörténhet. Szerencse kellett hozzá, hogy valamit elérjenek ezen a mai találkozón, de el kell fogadjuk ezt. Szükségtelenül dobtunk el magunktól pontokat kétszer is egymást követően. De főleg a mai… nem írható le szavakkal. Csak annyira lett volna szükségünk, hogy megfelelően védekezzünk. A Darmstadt kész volt, nem hittek már magukban többé, majd mi adtunk számukra egy remek lehetőséget. Ez elhomályosította a dolgokat kissé.”

Peter Niemeyer (Darmstadt): „Mentalitás a minőség felett – ez a mottónk, és így hozzuk ki magunkból a maximumot. Láthatták ma, hogy ezzel mit is tudunk elérni. Most kiélvezzük ezt a pillanatot, de pénteken újra készen kell állnunk a Mainz ellen.”