Tuchel: Úgy érezzük, hogy eldobtunk két pontot

Egy 1-1-es döntetlen megérdemelt lett volna a BVB számára. 2-1-nél nagyobb vezetés a második félidőben szintén. És végül: a győzelem a Darmstadt ellen szintén. Ezzel szemben a BVB csupán egy pontot szerzett az újonccal szemben. „Úgy érezzük, hogy eldobtunk két pontot” – mondta Thomas Tuchel.

Dirk Schuster (SV Darmstadt 98): “Elégedett és boldog vagyok, hogy haza tudtunk vinni egy pontot. Már az elejétől fogva tisztán láttuk, mivel állunk szemben: egy csapattal, mely tele van rengeteg kiváló kvalitású egyénnel, akik magas tempóban játszanak, különösen támadásban: de azt is tudtuk, hogy térre van szükségük ahhoz, hogy kijátsszák a játékukat. Úgyhogy a tervünk az volt, hogy blokkoljuk a passzjátékukat és szervezettek maradjunk. Ez fekszik nekünk, jól csináltuk eddig is a szezonban. A nyitó gól – mely majdnem az első támadásunk eredménye – a mi kezünkre játszott. Nem sokkal ezután szerencsések voltunk, hogy nem kaptunk rögtön választ rá. Nem igazán tudtunk kitörni a szorításból és levegőhöz jutni. Majd jött két hiba, amelyet könyörtelenül ki is használtak. Szerencsénkre sikerült a vége előtt nem sokkal kiegyenlítenünk. A tény, hogy megálltuk a helyünket 80.000 drukker előtt, elégedettséggel tölt el bennünket.”

Thomas Tuchel (BVB): “A szezonban sokszor kerültünk össze defenzívebben játszó ellenféllel, és így is 21 gólt szereztünk. Nem az a helyzet, hogy két kapitális hibát használtunk ki, hanem az, hogy két gyönyörű gólt szereztünk. Abszolút elégedett vagyok azzal, ahogy felpörgettük a tempót a második félidőben. Ellenünk csak védekezni nem lehetséges. Megérdemeltük volna, hogy félidőben egyenlítsünk, hogy a második félidőben 2-1-nél nagyobb előnnyel vezessünk, és hogy megnyerjük a találkozót. Az utolsó öt percben teljesen szükségtelenül veszítettük el a labdákat néhány helyzetben, és sajnálatos módon nem tudtuk távol tartani az ellenfelet a saját kapunktól. Lehet, hogy a tempófokozás végül ránk ütött vissza. Le kellett nyeljük a keserű pirulát, ahogy azt a második gólt elszenvedtük. Csalódottak vagyunk: úgy érezzük, hogy elvesztettünk két pontot. Tisztában voltunk a feladat nehézségével. Most óvatosnak és biztosnak kell lennem abban, hogy egy kapott gól az utolsó percben nem ferdíti el a mérkőzésről alkotott értékelésem.”