Tuchel már most érzi, mi vár a csapatra itt

Mikor Thomas Tuchel kisétált a Toumba Aréna gyepére tegnap este, a BVB edzője már “érezte, mi fog várni a csapatra”. Tuchel elmondta: “egy olyan európai este következik, ami a maximumot igényli tőlünk”. Egyben várakozásokkal teli is: “Boldog vagyok, hogy itt lehetek! Ez az első alkalom, hogy Görögországban járok. Mindenki nagyon barátságos. A PAOK-ról már akkor is voltak ismereteim, mikor még fiatal voltam.”

A mérkőzés előtti sajtókonferencián sok szó esett a játékosokról – beleértve azt az öt kulcsembert is, akik nem utaztak el a csapattal Görögországba: Hummelst, Sokratist, Gündogant, Kagawát és Aubameyangot.

“Úgy döntöttünk, hogy néhány játékosunknak adunk egy kis pihenőt ezúttal.” – mondta Tuchel, majd kitért az e heti találkozókra, melyek idegenben lesznek (előbb Szalonikiben, majd Münchenben lép pályára a csapat):

“A maximumot kell nyújtsuk fizikálisan ezen a két találkozón, szóval arra lesz szükségünk, hogy teljesen fitt legyen a csapat mindkét alkalommal. De rengeteg jó játékos van most velünk itt is!”

Annak ellenére, hogy Sahin és Durm sem bevethető, a BVB keretének bősége lehetővé teszi Tuchel számára, hogy rotálja a csapatot. Az edzői stáb szeretné “megadni a lehetőséget azon játékosok számára, akik keményen edzettek az elmúlt hetekben, hogy bizonyíthassanak élesben is egy ilyen fontos mérkőzés során.” De az edző ennél többet nem kívánt ehhez hozzáfűzni.

“Ha túl sokat beszélünk erről, elterelődik a figyelem a legfontosabb dologról: a mérkőzésről, és a feladatról, ami ma este vár ránk.”

“Őrizzük meg hidegvérünket, játsszuk a játékunkat és nyerjünk”

A sárga-feketék ellenfele “nagyon kompakt, óriási energiával játszik, és szurkolóik által rendkívül motivált lesz”, fedte fel Tuchel.

“A PAOK egy szenvedélyes, bátor csapat, akik nem félnek a szerelési kísérletektől sem.”

Gonzalo Castro, akinek személyes kötődése is van Görögországhoz, és elmondása szerint “szeret itt lenni”, tudja, hogy “felfokozott légkör vár rájuk”, és hozzátette.

“Ezzel szeretnének ránk nagy nyomást gyakorolni. “Meg kell őrizzük a hidegvérünket. Ha játsszuk a játékunkat, nagyon jó esélyeink lesznek a győzelemre.”

A csapatfelállást érintő távolmaradások/sérülések ellenére egy erős Borussia Dortmund fog pályára lépni magyar idő szerint 21:05-kor a Toumba Arénában, hogy megszerezze az újabb 3 pontot az Európa-Liga csoportkörében.