Castro először volt eredményes tétmeccsen a BVB színeiben

216 európai fellépése során második alkalommal járt Görögországban a Borussia Dortmund. A sárga-feketék legutóbb 2011-ben jártak ott, ahol kikaptak az Olympiacos Piraeus csapata ellen, tegnap pedig döntetlent játszottak a PAOK Szalonikivel. Íme, pár tény a mérkőzés kapcsán:

Hátrányba kerülés: Egymás után negyedik alkalommal került hátrányba a BVB az idei UEFA Európa-Liga kiírásában. Ezek közül az Odds BK és a Krasznodar ellen fordítani tudott (a norvégok ellen mindkét találkozó során), míg a PAOK ellen “csupán” a pontmentés sikerült.

Első találat: Gonzalo Castro megszerezte első gólját tétmeccsen a Borussia Dortmund színeiben.

Hátvéd-szerep: Sven Bender 2014. január 25 óta először játszott hátvédként a BVB-ben. Akkor egy 2-2-es döntetlent ért el a csapat az FC Augsburg ellen.

Erős idegenbeli forma: Az Európa-Ligában és az elődsorozatokban (UEFA- és Intertotó-kupa) immáron 10 mérkőzés óta veretlen a Dortmund idegenben. A legutolsó vereségük 2003. november 27-re datálható, akkor az FC Sochaux győzött 4-0 arányban. Azóta a sárga-feketék hat alkalommal győztek (Genkben, Udinében, Karabakh-ban, Lvivben, Wolfsbergben és Odds-ban), és négy alkalommal osztoztak a pontokon (Olomouc-ban, Párizsban, Sevillában és Szalonikiben).