Együtt tudunk élni az 1-1-es döntetlennel

A fölényes kapuralövések (19:9) és helyzetek (7:2) arányát nézve a Borussia elvihette volna mindhárom pontot a PAOK Szaloniki ellen, ha a szerencse is az ő oldalukon áll. Ennek ellenére a játékosok pozitívan nyilatkoztak a sky-nak és a sport1-nek a meccs után, hiába értek el csupán 1-1-es döntetlent Görögországban.

Gonzalo Castro: “A 90 perc során megmutattuk, hogy igazán szeretnénk megnyerni a találkozót. Sajnálatos módon azonban hiányzott 1-2 helyzetünknél egy kevés szerencse is. Elégedettek lehetünk, de mégis bosszantó, hogy két pontot elhullajtottunk. Elég helyzetünk volt ahhoz, hogy megszerezzük a második találatot. De ilyen ellenséges légkör mellett elfogadható eredmény az 1-1-es döntetlen. A PAOK rengetegszer átadta nekünk a labdabirtoklás jogát. A 90 perc során relatíve jól játszottunk, és most bizalommal telve tekintünk előre a vasárnapi, Bayern elleni találkozóra.”

Sven Bender: “Úgy gondolom, hogy jól teljesítettünk az este folyamán. Meg akartuk találni az egyensúlyt a támadásaink és védekezésünk között. A PAOK egy olyan csapat, akivel nagy kihívás szembenézni. Együtt tudunk élni az 1-1-es döntetlennel, de úgy gondolom, hogy talán kicsivel több volt ebben a mi számunkra.”

Thomas Tuchel: “Úgy érzem, hogy remek formával rukkoltunk elő este. Az első fél óránk szuper volt, majd kaptunk egy gólt a semmiből. De ezt követően is domináltuk a mérkőzést. A 80. percig szinte kapura lőni sem hagytuk őket, hittünk magunkban, és felpörgettük a tempót a második játékrészre. Igazi élvezet nézni és edzeni ezt a csapatot. Nem voltunk igazán sebezhetőek a kontratámadások által. Összességében nagyon jó teljesítményt nyújtottunk.”