Tuchel: Igazán remek élmény ezt a csapatot irányítani

“Boldog és elégedett” – ezeket a szavakat használta Thomas Tuchel arra, hogy kifejezze gondolatait a BVB teljesítménye kapcsán az 1-1-es döntetlent követően, melynek úgy vágtak neki, hogy nyolc helyen is változott a kezdőcsapat. Az edző beszélt még a csoportról és a szurkolók viselkedéséről is.

Thomas Tuchel a felforgatott csapat teljesítményéről: “Igazán elégedett vagyok azzal, amit láttam. Remek volt a csapatmunka, de egyéni szinten is kimagaslóan teljesítettek a srácok. Abszolúte uraltuk az első fél órát, de a semmiből sikerült gólt kapnunk. Sajnos néhány alkalommal nem voltunk túl szerencsések. Az ellenfeleink első lövése gyakran végződik góllal, de ismét megmutattuk, hogy ennek hatására nem estünk vissza, nem veszítettünk a koncentrációból és lendületből, és rengeteg gólszerzési helyzetünk akadt. Talán a végén megszerezhettük volna megérdemelten a győzelmet. De ettől eltekintve, elégedett vagyok a teljesítménnyel. Igazán remek élmény ezt a csapatot irányítani, és nézni őket, mikor így játszanak.”

…arról, hogy a BVB jobban teljesített volna-e, ha nem hagyja otthon játékosai egy részét: “Talán, de talán nem. Tudtuk jól, hogy ez egy kemény mérkőzés lesz, és hogy mindent bele kell adjunk. Azt is tudtuk, hogy az öt otthon hagyott játékosunk hány meccsen lépett pályára az elmúlt hetekben. Sőt, mi több: azt is láttuk, hogy ez a csapat mennyire várta ezt a találkozót, és égett bennük a vágy, hogy megmutassák, mit is tudnak, bizonyítani szerettek volna. Ez boldogsággal és elégedettséggel tölt el.”

… a PAOK hideg zuhanyként érő vezetéséről: “Tudtam, hogy minden meccsben benne van a vesztés lehetősége – akkor is, ha úgy uralod a találkozót, ahogyan mi tettük. De még így is hittem a csapatban, mivel az előző találkozókon rendre válaszolni tudtunk, ha hátrányba kerültünk. Azt is tudtuk, hogy a tempónk nagy nyomást helyezett az ellenfélre.”

… Jonas Hofmann szerepéről az egyenlítő gólnál: “A helyezkedése és időzítése kiváló volt. Nagyon jól mérte fel azt a szituációt. Abszolúte megérdemli, hogy félig neki ítéljük azt a találatot.”

…a csoportról: “Nagyon kiegyensúlyozott csoportba kerültünk. Talán nincs annyi nagy név benne, de minőség terén nem érezni jelentős különbségek köztük. Ezt a Krasznodar elleni első találkozó óta tudjuk, ami a maximumot követelte tőlünk. De ez nem probléma. Sikeresek szeretnénk lenni ebben a kiírásban, és a következő két meccsen a Gabala ellen pontokat szeretnénk szerezni.”

…a szurkolók viselkedéséről: “Tisztában voltunk azzal a fanatikus légkörrel, ami a PAOK meccsein jelen van. De tegnap a Dortmund kezdett el jelentős mértékben pirotechnikázni. Ez szégyenteljes és dühítő. Sportszinten ez nem sokat segít; zavaró, ha fellobbanó fényeket, valamint rendőröket látsz a szurkolói szektorodban. Örülök annak, hogy a csapat ennek ellenére nem zavarodott össze. Ha a PAOK szurkolói azt érezték, hogy provokálják őket, akkor elnézésüket kérjük. Ez soha nem volt szándéka sem a sportvezetésnek, sem a klubnak.”

… arról, hogy a csapat ennek ellenére miért ment oda a drukkerekhez a meccset követően: “Azt hallottam, hogy a játékosok egymás között megbeszélték, hogy odamennek-e a szurkolókhoz, és hogy mennyi időre. Én az öltözőbe mentem, így nem tudom, mennyi ideig voltak ott a srácok. Fontos megjegyezni, hogy egy kisebb réteg okozott csak problémát. A többi drukker (1.300) megérdemelte, hogy a csapat odamenjen, és megköszönje nekik a támogatást. Mindazonáltal teljesen megértem a kérdést, hogy miért döntöttek a játékosok úgy, hogy odamennek.”