Watzke: Nem toleráljuk ezt a fajta viselkedést

A BVB drukkerei tüzeket gyújtottak, majd átdobták a görög drukkerek közé, mielőtt azok megpróbáltak áttörni a BVB szurkolói blokkjába a hármas sípszót követően. A futball sötét oldala a második félidő elején ütötte fel ronda fejét a BVB PAOK elleni Európa-Liga találkozója során, és a kellemetlen jelenetek a lefújást követően is folytatódtak.

“A mieinktől indult el az egész. Nem toleráljuk ezt a fajta viselkedést.” – mondta a BVB ügyvezető igazgatója, Hans-Joachim Watzke: “A mérkőzés előtt tisztáztuk a helyzetünket a csoportokra vonatkozóan. Most fel kell tárjuk, mi is történt. Én úgy gondolom, hogy fontos minden érintettet meghallgatni az eset kapcsán. De a ma esti történések kristálytiszták. Kemény bírságra számítunk ez után az atrocitás után. Ha megzavarod a találkozót, azzal átléped a határokat. Ez többé nem elfogadható.”

A végső sípszó után a csapat a pályán tanakodott arról, hogy odamenjenek-e az őket elkísérő drukkerekhez. Végül e mellett döntöttek, két okból kifolyólag: egyrészt hogy véleményüket tisztázzák, másrészt mert tudták, hogy “ennek az egésznek csak egy kisebb réteg volt az okozója” – tudtuk meg Thomas Tucheltől. “A többi drukker megérdemelte, hogy a csapat odamenjen, és megköszönje nekik a támogatást. Mindazonáltal teljesen megértem a kérdést, hogy miért döntöttek a játékosok úgy, hogy odamennek.”