Európa-liga: Gabala – Borussia Dortmund 1-3

Nem túl látványos, de annál eredményesebb találkozón könnyedén gyűjtötte be a csapat a három pontot. Aubameyang kirobbanó formában játszva mesterhármast jegyzett, és Ginter teljesítménye is kiemelendő, de csapatként is remekül helytállt a Borussia. A hazaiak csapatkapitánya, Dodo még szépíteni tudott az utolsó másodpercekben, találata azonban csak szépségtapaszt jelentett a gabalaiak számára.

A mérkőzést megelőzően nagy visszhangot keltett Henrikh Mkhitaryan ügye, aki végül a feszült viszonyok miatt nem utazott el a csapattal Bakuba, a Gabala elleni találkozóra. A vendégek így Weidenfeller – Ginter, Sokratis, Hummels, Park – Weigl, Gündogan – Hofmann, Kagawa, Reus – Aubameyang felállásban léptek pályára, amely Mkhitaryan hiányában sem nevezhető gyengének. A játékot azonban az azeriek kezdték jobban, több veszélyes helyzet is adódott előttük, a legközelebb a gólhoz a 10. percben jártak, amikor Ginternek kellett óriásit mentenie a gólvonalról. A Dortmund fokozatosan magára talált, és átvették a kezdeményezést, mígnem a 31. percben szinte a semmiből jött a vezetés: Reus gurított Aubameyang felé, aki a 16-ostól nem messze állva lőtt kapura, és lövése gyönyörűen a sarokba vágódott, esélyt sem hagyva Bezotosniynak a védésre. Hét perccel később a gaboni ismét villant: Kagawával egy gyönyörű összjátékot követően a tizenhatoson belülre verekedte magát, majd ugyanoda helyezve a labdát megszerezte önmaga és a csapat második gólját is.

A hazaiakat megfogta kissé ez a két találat, és a Dortmund kezdeményezőbbé vált, bár érezhető volt a csapaton, hogy a 2 gólos előnyt inkább megvédeni kívánják, semmint rizikókat vállalva növelni. Mindenesetre mind kapura lövésben, mint labdabirtoklásban vendég fölény mutatkozott, de a cserék (Hummels, Gündogan és Park helyett Piszczek, Bender és Schmelzer) és a nehezen feltörhető, szervezett védekezés is az eredmény megtartását volt hivatott elérni. A gólcsapok azonban így sem zárultak el: bár a 71. percben Hofmann előtt adódott egy nagyon ígéretes helyzet, amit a hazaiak portása bravúrral védett, egy perccel később már nem volt szerencséje – egy szögletet követően Bender lövését még ki tudta ütni, az Aubameyang elé pattanó labdával szemben már nem volt esélye, így a csatár mesterhármast jegyezve eldöntötte a találkozót. Az utolsó percekben már maguk a játékosok is a lefújást várták, nem történt egyik részről sem komolyabb akció, de a három perces hosszabbítás végén a hazaiak csapatkapitánya, Dodo még szépíteni tudott az eredményen találatával – igaz, ez már nem volt hatással semmire sem, így a Dortmund továbbra is csoportelsőként, hét ponttal vezeti a “C” jelű kvartettet a harmadik csoportköri mérkőzést követően.