Európa-liga: Borussia Dortmund – PAOK 0-1

Zsinórban második Európa Liga mérkőzésén sem tudott kapuba találni a Borussia, ennek megfelelően a Krasznodar után a PAOK is legyőzte a csapatot. Mivel az oroszok 3-0-ra nyertek Azerbajdzsánban, így a Dortmund csak a csoport második helyén léphet tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A mérkőzés a már-már szokásos Európa Liga forgatókönyv szerint zajlott. Óriási labdabirtoklási fölényben futballozott a Dortmund, előfordult, hogy 80 százaléknál is nagyobb arányban tartotta meg a játékszert, ez azonban igazán komoly helyzetekben nem mutatkozott meg.

Ahogy azt már megszokhattuk, az ellenfél rögtön az első kapura tartó lövéséből gólt szerzett. A Dortmund lestaktikája csődött mondott a 34. percben, Park ragadt be, Hummels lemaradt az emberéről, Robert Mak elhúzta Weidenfeller mellett a labdát és az üres kapuba gurított.

A játék képe nem sokat változott a gól után, a Dortmund továbbra is tartotta a labdát, a PAOK pedig 10 emberrel védekezett. A sárga-feketék játékában ezúttal sem volt igazi átütő erő, s bár a második félidőben többször is egyenlíthetett volna a csapat, hol a görögök kapusa, hol a kapufa hiúsította meg ezt.

Mindeközben a Krasznodar Azerbajdzsánban 3-0 arányban legyőzte a Gabala együttesét, ami azt jelenti, hogy a Borussia csupán a csoport második helyén jut tovább, így vélhetően keményebb ellenfél várhat rá a legjobb 32 között. A sorsolást hétfőn egy órakor rendezik Nyonban.