Bundesliga: 1. FC Köln – Borussia Dortmund 2-1

Nem sikerült az ünnep a klub 106. születésnapján: a 2015. év utolsó Bundesliga játéknapján 2-1-es vereséget szenvedett a csapat a Köln otthonában. Az első félidőben még Sokratis fejesgóljával vezettek a vendégek, azonban a kölniek Zoller és Modeste révén megfordították a találkozót.

A BVB az első félidőben rendkívül magabiztos és türelmes játékot játszott. A kapuralövések aránya 9:4 volt, a labdabirtoklás pedig 77%, ami az első fél óránál még a 84%-ot is elérte. És a gól is megszületett, Sokratis gyönyörűen fejelt a kapuba Mkhitaryan szögletéből, amivel megérdemelten vezetett a Dortmund. A görög védő első gólját szerezte, és a csapat 47. találatát, amely pontosan annyi, mint amennyit a teljes tavalyi szezonban jegyzett a Sárga-Fekete alakulat.

Az első helyzet szintén szögletből született, Aubameyang előtt. A gaboni lövése a 7. percben a bal kapufa mellett haladt el. A harmadik nagy helyzet Weigl előtt adódott, akinek távoli lövése alig kerülte el a kaput a 36. percben.

A Köln valamivel alárendeltebb szerepet játszott, de a kísérleteknek ők sem voltak híján, leginkább Hector szabadrúgása jelentett veszélyt, de Bürki helytállt a védésnél (33. perc).

A szünetet követően a Köln egyre több feladatot hajtott végre, mivel Peter Stöger 3-5-2-re állította át csapatát, így két védő középpályássá lépett elő, Risse pedig Zoller mellé csatlakozott csatárként.

A sárga-feketéknél Hummelst sérülés miatt Bender váltotta, és Schmelzer érkezett Park helyére, de az irányítás kissé kicsúszott a csapat kezéből. A 61. percben például egy szögletet követően megérdemelten vezetést szerezhetett volna Zoller lévén a kölni csapat, de kimaradt a helyzet.

A Dortmund derekasan védekezett, különösen Sokratis, aki nem hagyta hátul nyitva a középrészt. Bittencourt és Modeste érkezésével a kölniek tovább fokozták a nyomást, a 79. percben például Bürkinek kellett figyelnie Gerhardt kísérleténél.

Három perccel később azonban a Köln örülhetett: Zoller kapott középre a szélről egy labdát, amire bár kifutott Bürki, de nem sikerült hárítani, és közvetlen közelről pöckölhette a hálóba az egyenlítő találatot. Négy, gól nélküli hazai találkozót követően ez volt az első, ahol betalált a kölni alakulat. A rémálom azonban itt nem ért véget, Schmelzer felszabadítását Sorensen emelte vissza középre, és Modeste nagyon higgadtan lőtt a hálóba, beállítva a 2-1-es végeredményt a 90. percben.

A 2015-ös év utolsó Bundesliga találkozóját így vereséggel zárta a csapat, hátránya 8 pont az éllovas Bayernnel szemben.