El kell felejtenie a csapatnak a karácsony előtti formáját

Vége a várakozásnak, a téli szünet után újra indulnak a Bundesliga küzdelmei. A Dortmundra rögtön egy nagyon nehéz feladat vár: jelenleg a tabella negyedik helyén álló Borussia Mönchengladbach otthonába látogatnak Thomas Tuchel fiai.

A Dortmund féltávnál a tabella második helyén tanyázik, nyolc ponttal lemaradva a listavezető Bayern München mögött, azonban Thomas Tuchelt egyáltalán nem foglalkoztatja a Bayern München teljesítménye.

„Jól kezdtük a bajnokságot, sok dícséretet kaptunk érte, de ezt nem szabad figyelembe vennünk,” nyilatkozta a mester a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. „A Bayernnek megnyugtató az előnye, de nekünk egyáltalán nem kell ezzel foglalkoznunk.”

„Nem szeretnék felesleges nyomást helyezni a csapatomra. Tiszta fejjel kell játszanunk, hogy kiaknázzuk a lehetőségeinket.”

Ez azért is lenne fontos, mert a téli szünet előtt kissé visszaesett a BVB teljesítménye, ami talán betudható annak, hogy viszonylag korán kezdődött a szezon az Európa Liga selejtezői miatt. Most mindenesetre egy eredményes felkészülés után újult erővel, frissen vághat neki a csapat a Bundesliga küzdelmeinek.