Európa-Liga: Dortmund-Porto 2-0

Két gólos előnnyel várhatjuk az egy hét múlva esedékes visszavágót, miután Piszczek korai góljához Marco Reus is hozzátett egyet, így növelve kettőre az előnyt. Egy nagy visszatérőt is köszönthetett a csapat köreiben, ugyanis Nuri Sahin a kezdőben kapott helyet.

65.851 néző jelent meg a mai találkozón, és a Südtribune zseniális koreográfiájával ismét kitett magáért. A játékosok sem maradtak adósak, Lukasz Piszczek rögtön a 6. percben megszerezte a vezetést egy fejessel.

Az 1:0-ás vezetés nagyobb figyelmet követelt. Az ellenfél ezt azonban nem használta ki, hiszen a játékot a Dortmund uralta. Az első fél órát követően a BVB hibátlan játékkal rukkolt elő, míg a vendégek támadósora nem találta a helyét. Kis szerencsével a BVB már az első félidőben növelhette volna előnyét Schmelzer próbálkozása révén (28.), és Kagawa is helyzetbe került, ő azonban elcsúszott a büntetőterületen belül (32.). A félidőben 8:2-es kapuralövési arányt rögzítettek a statisztikusok a Dortmund javára.

A második félidő lassan kezdődött, az első 15 percben nem sok említésre méltó dolog történt. Azt követően viszont felpörögtek az események, kezdésnek a visszatérő Nuri Sahint cserélték le (Leitner érkezett helyére), akit ováció fogadott, majd Varela szállt bele csúnyán Marco Reusba, de sárga lappal megúszta.

A 64. percben Leitner próbálta helyzetbe hozni Kagawát, a japán azonban nem érte el a labdát, ahogy a szintén ott érkező Marco Reus sem. Pár perccel később korrigálták a hibát, Kagawa juttatta a labdát két vendégjátékos között Mkhitaryanhoz, aki rögtön továbbított az ebből a helyzetből gólt szerző Reushoz – így a 71. percben már 2-0-ra módosult az eredmény.

Ezzel lényegében véget is ért a találkozó, pár helyzet még kialakult, de egyik sem kecsegtetett góllal. Így az egy hét múlva esedékes visszavágót a Porto otthonában két gólos előnyröl kezdheti meg a csapat.