Európa Liga: FC Porto – Borussia Dortmund 0-1

Kettős győzelemmel harcolta ki a továbbjutást a legjobb 16-ba a Borussia Dortmund. A hazai 2-0-ás győzelmet követően idegenben sem adott alább a csapat, és 3-0-ás összesítéssel ütötte el a folytatásból a BL-ből kieső Portót.

A kezdő sípszótól kezdve próbálta a nyomást ráhelyezni a BVB-re a hazai együttes, azonban a Dortmund remekül ellenállt. Sőt, a vendégek második támadásából rögtön gól született: GÜndogan tört előre a középpályán, és jobb oldalt megtalálta Mkhitaryant. Az örmény az egyedül hagyott Reus felé ívelt, aki megeresztett egy lövést. Casillas bár hárította, az érkező Aubameyang elé került a labda, aki a felső lécet találta el – a lepattanó labda azonban a spanyol kapusról a hálóban kötött ki (23. perc).

Az UEFA ezt öngólnak minősítette, és valóban, aligha lett volna belőle gól Casillas beleérése nélkül. Sőt, mi több, Aubameyang lesen volt Reus lövésének pillanatában. Végső soron ami számított, hogy megadták a találatot, és már négy gólra volt szüksége a Portónak ahhoz, hogy továbbjutásra álljanak.

A hazaiak szurkolótábora elcsendesült ettől, de a félidő vége előtt több szögletet és jó helyzetet is kiharcoltak/kialakítottak a portugálok: Evandro hibázta el éppen a kaput a 40. percben, majd Bürki mentett hatalmasat Varela fejesénél két perccel később.

Hummels, aki egy kisebb zúzódást szenvedett és Gündogan, aki betegséggel küzdött hagyta el első csereként a pályát, helyükön Subotic és Sahin folytatta, majd a 70. percben Reus helyett érkezett Ramos.

A hazaiak előtt adódott néhány lehetőség, de a BVB irányította a játékot. Az 55. percben Marega próbálkozhatott, majd Aboubakar is megvillantotta tudását, Bürki azonban hárított. Kicsivel a játék vége előtt Marega lövése a lécet találta el (86. perc).

A 73. percben Aubameyang és Mkhitaryan a hálóba juttatta ugyan a labdát, a partjelző azonban lest intett. A 79. percben Casillas mentése kellett ahhoz, hogy Mkhitaryan kísérlete ne záródjon találattal. Az örmény szintén eltalálta a kapufát, miután Aubameyangtól kapott egy remek labdát. A győzelem azonban így is megvolt, és a péntek délután 1-kor esedékes sorsolást a Borussia várhatja.