BVB – SPURS 3-0 | Megsemmisítő győzelem

65.848 néző szeme láttára döntötte el a találkozót, és jó eséllyel a párharc sorsát a Borussia. Aubameyang első félidei fejesgólja mellé Marco Reus duplázott, így óriási, 3 gólos előnnyel várhatja a BVB a londoni visszavágót.

A kezdetektől fogva pörgős volt a találkozó, a Tottenham Eriksen révén már 1 percen belül kapura lőhetett, de Weidenfeller számára könnyű falat volt próbálkozása. Az első komolyabb helyzet a 6. percre datálható, amikor Durm ívelését Reus fejelte vissza Castrónak, lövése azonban nem volt pontos. Rövid időn belül többször is megérdemelten vezethetett volna a Borussia, de Durm lövése épp elkerülte a kaput a 7. percben, Aubameyang se tudta gólra váltani Schmelzer ívelését a 11. percben, és Mkhitaryan is megdolgoztatta Llorist egy távoli kísérlettel a 14. percben.

Az első 15 percet követően kissé leült a játék, de a 30. perc meghozta a várt előnyt: Reus és Castro játékát követően Schmelléhez került a labda, aki tökéletes ütemben varázsolta Aubameyang fejére a labdát, s a gaboni nem hibázta el, megszerezte a vezető gólt. Ez a nyolcadik találata volt az idei Európa Liga szezonban, és 38 tétmeccsén 33. alkalommal volt eredményes.

A tartalékosan felálló Spurs nem tudott mit kezdeni az újabb és újabb rohamokkal, ötlettelen játékuk nem vetített előre sok pozitívumot. A BVB területén egyszer sem értek addig labdába, sőt, a 37. percben kis híján 2 gólra nőtt a hátrányuk, mivel Marco Reus szabadrúgása nagy veszélyt jelentett. A félidőben 11:2 volt a BVB javára a kapuralövések aránya.

A második játékrészben a BVB folytatta a domináns játékot, és hamar lehetőség adódott a duplázásra. Mkhitaryan adott remek labdát Aubameyangnak, aki Castróhoz passzolt, de az akciónak a kapufa vetett véget az 51. percben. Ez a 10. alkalom volt, hogy az idei Európa Liga kiírásban a BVB eltalálja a kapufát. 58 percet követően Thomas Tuchel lecserélte a sérüléssel bajlódó Bendert, a helyére beugró Subotic pedig rögtön letette névjegyét. A szerb védő áthámozta magát a Spurs védelmén egy rövid szögletet követően, majd Schmelzer beívelését kitűnően fejelte Reus felé, aki határozott mozdulattal vágta be a léc alá a labdát, megduplázva ezzel az előnyt a 61. percben.

A Tottenham végleg összeomlott. A 65. percben Lamela folytatta Eriksen helyén, aki 6 gólnál tart az idei Európa Liga kiírásban, azonban ő sem tudott segíteni a vendégeken a mai napon. A BVB 68%-os labdabirtoklásnál járt, és a 72. percig nem fenyegetett veszély, akkor azonban Son törhetett kapura. Ekkor viszont már 3-0 volt az állás: Aubameyang játszotta meg Mkhitaryan felé a labdát, aki a büntetőterületen belülre juttatta Reushoz a játékszert, és az akciót egy félig ívelő lövéssel fejezte be a német játékos.

Nyolc perccel a vége előtt Kagawa és Ramos váltotta a két gólszerzőt. A vendégek egy fokkal nagyobb ellenállást tanúsítottak a végén, de a BVB megérdemelten győzött 3-0-ra a találkozón.