SPURS – BVB 1-2 | Kettős győzelem, továbbjutás

Kettős győzelemmel búcsúztatta a Borussia a Tottenham együttesét, mivel Aubameyang duplájára csak Son tudott válaszolni, így 2-1-es győzelemmel, és 5-1-es összesítéssel jutott tovább a BVB a legjobb 8 közé.

14. európai mérkőzés és 44. tétmérkőzés a szezonban – a BVB továbbra is remekel, annak ellenére is jól működött a védelem, hogy ez a formáció korábban sosem valósult meg. A 14. percben adódott az első lehetőség egy vendég gólra: Mkhitaryan passzolt vissza Reushoz, aki közelről a hálót találta csupán el kívülről. A Dortmund remekül használta ki a teret játékában, és csak két esetben fordult elő, hogy megúsztak egy veszélyes helyzetet: Dier fejelt kissé szélesen a 23. percben egy szögletet követően, illetve Son lőtt a bal kapufa mellé a 41.-ben.

Dier fejesét követően Aubameyang előtt adódott lehetőség, aki egy csodaszép góllal fejezte be az akciót: lövése a jobb sarokban kötött ki a 24. percben. Négy perccel később Wimmer labdáját fülelte le és tört kapura, de túl sokat hezitált a kapu előtt, így Lloris védeni tudott. A félidő vége előtt Mkhitaryan is szólóakcióba kezdett, de az őt utolérő Tottenham-védő szögletre tudott menteni.

Igaz a BVB összesítésben ekkor már 4-0-ra vezetett, még továbbra is izzott a levegő 1-2 jelenetnél. A Tottenham nem szeretett volna hazai pályán vereséget szenvedni, de a Dortmund folytatta a kontrázásokat. Már egész korán, az 54. percben cserélt Tuchel, akkor Durm váltotta Sokratist, majd Pulisic állt be Reus helyére, és a születésnapos Kagawa váltotta végül Mkhitaryant a 71. percben, aki előkészítette Aubameyang 10. gólját az idei Európa Ligában, és ezzel 2-0-ra növelték az előnyt.

A másik oldalon Subotic hibázott, és Son került egy az egy elleni helyzetbe Weidenfellerrel szemben, és az állás 2-1-re módosult. Ez azonban már semmin sem változtatott, és az idei 4. bekapott gól ellenére is győztesen hagyhattuk el a pályát.

A következő forduló sorsolása holnap 13:00-tól lesz esedékes. A lehetséges ellenfelek listája az alábbi:

– Liverpool FC (Manchester Unitedot ejtve ki, 3-1-es összesítéssel)
– Braga SC (Fenerbahcet ejtve ki, 4-2-es összesítéssel)
– Villarreal CF (Leverkusent ejtve ki, 2-0-ás összesítéssel)
– Shakthar Donyeck (Anderlechtet ejtve ki, 4-1-es összesítéssel)
– Athletic Bilbao (Valenciát ejtve ki, 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett gólnak köszönhetően)
– AC Sparta Praha (Laziót kiejtve, 4-1-es összesítéssel)
– Sevilla FC (Baselt kiejtve, 3-0-ás összesítéssel)