BVB – LFC 1-1 | Kloppék előnyt szereztek Dortmundban

65.848 néző volt szemtanúja annak a találkozónak, ami miatt talán egész Európa lázban égett az elmúlt hetekben. Klopp Liverpoolja szerzett vezetést az első félidőben Origi révén, amire Tuchel Dortmundjából Hummels tudott válaszolni.

A mérkőzés első 15 perce lassú játékot hozott, elsősorban a támadásra helyezték a hangsúlyt a csapatok, és kevés rizikót vállaltak a támadásokkal. Ennek ellenére is könnyen eldönthető volt, melyik csapatnak mi a szerepe: A BVB uralta jobban a játékot, és 58%-ban birtokolta a labdát, a Liverpool pedig elsődlegesen a kontrázásra rendezkedett be.

A Sárga-Feketék első jó helyzete a 17. percben adódott Mkhitaryan előtt, igaz, Sakho jobb lábbal tisztázni tudta az örmény játékos kísérletét. Nem sokkal később az angolok is megmutatták tudásukat egy szabadrúgás révén, ahol Weidenfellernek kellett tisztáznia Lovren próbálkozását (21.). A kapus ezt követően apróbb kezelésre szorult, miután a horvát védővel kissé heves párharcba keveredett.

A BVB továbbra is folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfelét (45 percet követően 12-szer lőttek kapura, szemben a Pool 6 kísérletével), igaz, gólra nem tudták váltani. Aubameyang előbb egy szabadrúgásból (30. perc), majd egy bal lábas kísérletből (35. perc) próbálkozott eredményes lenni, mígnem a Vörösök szerezték meg meglepő módon a vezetést, a második kísérletükből. Milner túljutott Hummelsen, majd Origi felé bólintott, aki Piszczek mellett elhaladva kilőtte a sarkot, 1-0-ra módosítva az eredményt a 37. percben.

Nem sok minden történt a hátralevő nyolc percben, a Sárga-Feketéket kissé megfogta a találat. Mkhitaryan indította Aubameyangot, akinek kísérletét Lovren tudta szögletre tisztázni (45+3.), majd ezt követően Reus lőtt keskeny szögből, amit Mignolet tolt ki újabb szögletre (45+4.).

Közelinek tűnt az egyenlítő találat, ennek ellenére Origi kis híján 2-0-ra növelte az előnyt a félidőben, de Weidenfeller bemutatott egy kiváló védést. Az is hozzátartozik ehhez, hogy a Liverpool egyértelmű szabálytalanságot követett el Durmmal szemben, aminek köszönhetően a spanyol játékvezető kivívta a drukkerek fütyülését.

Thomas Tuchel a félidőben cserélt, Sahin érkezett Durm helyett. A török válogatott játékos középen építette a játékot, míg Reus, Mkhitaryan és Castro alkotta a támadó középpályások trióját. A vendégek szintén változtattak, Allen érkezett Henderson helyére. A vendéglátóknál azonnal érezhető volt a hatás, sokkal veszélyesebbek, határozottabbak és céltudatosak voltak. Castro passzából Reus lőhetett, amit szögletre mentettek. És a BVB ötödik rögzített helyzetéből (Mkhitaryan ívelt) Hummels befejelte a megérdemelt egyenlítő találatot (48.).

Az egyenlítő találat azonban nem hozott nagyobb áttörést. A Liverpool az 51. percben 2-1-re módosíthatta volna az állást, de Weidenfeller két-három helyzetben is egy utolsó pillanatos mentést mutatott be. Egy nagyon látványos mentéssel rukkolt elő Coutinho 13 méteres kísérleténél, aminek köszönhetően Weidenfeller játékban tudta tartani a Borussiát.

Ezt követően a Sárga-Feketék ismét átvették az irányítást, de továbbra is hiányzott a precizitás a támadásukból. Rengeteg történés zajlott a középpályán, de ritkák voltak a valódi helyzetek. Egy adódott Reus előtt, azonban szabadrúgását Mignolet könnyedén tudta hárítani az 59. percben.

Tuchel egy kettős cserével élt a 77. percben, Pulisic és Sokratis lépett pályára Bender és Aubameyang helyett. A BVB harcolt, előretört, és próbált győzelmet szerezni, de nem tudtak túljárni a vendégek eszén. Castrónak volt egy kisebb lehetősége még a 80. percben, de a végeredmény végül egy igazságos döntetlen lett.