Tuchel: 3-0-ra nyertünk, elégedettek vagyunk

A BVB-HSV csatát követően Thomas Tuchel, Gonzalo Castro és a hamburgi edző, Bruno Labbadia nyilatkozott a sky-nak. “Ez egy kissé keménynek bizonyult.” – mondta Tuchel. A mérkőzés reakciói következnek.

Thomas Tuchel: Nem hiszem, hogy a liverpooli fiaskó a fejekben maradt volna. Pozitívnak gondolom azt, hogy képesek voltunk az újabb feladatunkra fókuszálni. Rengeteget változtattunk a kezdő 11-en, és nem sikerült minden poszton top formában levő játékost játszatni, aminek okához nem fér kétség. Kellett egy kis idő, hogy megtaláljuk a helyünket, és a passzolási ritmusunkat. A HSV aggresszíven és dühödten védekezett. Eleinte kissé keménynek bizonyult, de azt követően kibontakozott egy olyan játék, amelyben remekül működött minden, a támadásaink szépen kivitelezettek voltak, majd végül Adrian Ramos egyéni teljesítménye is kellett a biztos végeredmény kialakításához. 3-0-ra nyertünk, és nagyon elégedettek vagyunk. Remek mentalitással vágunk neki a Német Kupa elődöntőjének Berlinben szerdán. Szeretnénk döntőbe jutni.

Gonzalo Castro: Volt néhány változtatás a liverpooli találkozót követően, és nem voltunk csordultig önbizalommal. Az 1-0-ás vezetés nagyon fontos volt, helyrerázott minket mentálisan. Ezt követően uraltuk a játékot. Csütörtökön elszúrtuk, és komolyan vettük a HSV elleni találkozót. Fontos volt tehát, hogy értékelhető teljesítményt nyújtsunk a szurkolóink előtt.

Bruno Labbadia (A Hamburg edzője): “Meg kellett volna szerezzük a vezetést az első félidőben, így jó esélyünk lett volna a győzelemre. Végül azonban rengeteg apróságon ment el, ami nem működött, de így is adódtak lehetőségeink. A Dortmund ugyan jobban uralta a találkozót, de a szünetet megelőzően csupán két helyzetük volt. Igaz, ebből előnyt kovácsoltak maguk számára. Jelen pillanatban inkább azokra a hiányzókra gondolok többet, akiket nélkülöznünk kell a következő, Bréma elleni találkozón.