BVB – BSC | Ezúttal a legjobb 16 között találkozunk a Herthával

Szerdán 20:45-kor lép pályára a Signal Iduna Parkban a Borussia, a Hertha BSC ellen mérkőzik a legjobb 8-ba jutásért a Német Kupában. A berliniek nem ismeretlen ellenfelek a korábbi kiírásokból, sőt, idénről sem, hiszen az Union Berlin révén már találkoztunk fővárosi csapattal – és az a találkozó nagyon szoros lett végül. Várhatóan a Hertha ellen még nehezebb dolga lesz Tuchel legénységének, de pozitívak az elmúlt évek tapasztalatai.

Pozitív hangolással érkezik a Dortmund a kupafordulóra, hiszen szombaton sikerült legyőzni a bajnokság meglepetéscsapatát, a második helyen álló RB Leipziget, aminek köszönhetően a negyedik helyre feljött a BVB. A Hertha is hasonlóan hangolt, ők az Ingolstadt ellen értek el 1-0-ás győzelmet, ám azt megelőzően két vereségbe is beleszaladt idegenben Dárdai Pál csapata, előbb a Leverkusen ellen kaptak 3-1-re, majd a Freiburg is otthon tartotta a három pontot egy 2-1-es győzelemmel. Még októberben találkozott egymással a két fél a bajnokságban, melynek során a szezont jól kezdő Hertha felszívta magát, és pontot rabolt a Signal Iduna Parkból egy 1-1-es döntetlennel.

A mostani mérkőzésen a döntetlen már kevés lesz, hiszen egy mérkőzés dönt a továbbjutás sorsáról. A dortmundiak ezt jól tudják, hiszen a másik berlini együttes ellen már tizenegyespárbajra is kényszerültek, ott azonban a brillírozó Weidenfeller megmentette a Dortmund becsületét az Union kárára. A Herthának sem ismeretlen a büntetőzés, hiszen az első fordulóban a Regensburg ellen kényszerültek hosszabbításra a játékosok. A következő fordulóban már magabiztosan, 0-2-re nyertek a St. Pauli ellen, a Dortmund pedig az első kört abszolválta ennyire simán, az Eintracht Triert 3-0-ra felülmúlva.

A legutóbbi Német Kupás találkozó magabiztos Borussia sikert hozott, 3-0-ra győzték le idegenben a fővárosi csapatot. Legutoljára 2014 telén nyert a Hertha a Dortmund ellen, abban az évben, amikor a csapat rég nem látott mélyrepülést produkált az őszi szezon során. A kupában ezt megelőzően is találkoztak a felek, 2008-ban viszont hosszabbítással dőlt el a találkozó a BVB javára.

Mindkét csapatnál található 1-2 érzékeny pont hiányzások terén: a berliniek részéről nagy kiesést jelent Weiser sérülése, mellette Duda és Kurt sérült, míg a hazaiaknál Schmelzer, Dembélé és Castro kidőlése okozhat némi fejtörést Thomas Tuchelnek. A keret azonban mindkét csapatnál mély, így alighanem két erős kezdőcsapattal találkozhatunk majd a holnapi találkozó során.

A mérkőzés játékvezetője Deniz Aytekin lesz, a két partjelző szerepét Christian Dietz és Eduard Beitinger tölti be, a negyedik játékvezető tisztségét pedig Arne Aarnink tölti be. A 38 éves játékvezető 16 alkalommal vezetett már mérkőzést a Borussiának, köztük azt a kupameccset is, melynek során épp a Hertha Berlint múltuk felül 3-0-ra tavaly.

A mérkőzést a televízió adja, a Sport 1-en lesz megtekinthető az összecsapás. A mérkőzést követően pedig sorsolni fognak, így ha továbbjutunk, már aznap megtudhatjuk, ki lesz a soron következő ellenfél.