BVB – TSG | Győztes csata a dobogóért zajló küzdelemben

A Bundesliga 32. fordulójának szombati játéknapján a Borussia Dortmund a Szalai Ádámot is a soraiban tudó TSG Hoffenheim csapatát fogadta a Signal Iduna Parkban. A találkozó tétje nem más volt, mint a dobogó.

Három mérkőzése maradt Thomas Tuchel csapatának arra, hogy eltüntesse egypontos hátrányát a forduló előtt harmadik helyen álló Hoffenheimmel szemben és megszerezze a jövőre biztos Bajnokok Ligája csoportkör-részvételt jelentő bajnoki harmadik helyet.
A képlet egyszerű: amennyiben Szalai Ádámék olyan bravúrt tudtak volna bemutatni, amire jó ideje senki nem volt képes Bundesliga-találkozón a Signal Iduna Parkban – tehát le tudták volna győzni a Dortmundot -, akkor négy pontos előnyre tettek volna szert két körrel a bajnokság vége előtt a BVB-vel szemben. Ez azt jelentette volna a sárga-feketék számára, hogy vélhetően picit korábban kezdődne a 2017/2018-as szezon a negyedik hellyel járó Bajnokok Ligája selejtező miatt, amit már korábban biztosított a gárda.

A Hoffenheim elleni találkozóra Tuchel ismét a három védős felállásban küldte pályára csapatát, Bürki előtt Ginter, Sokratis és Piszczek kapott helyett a védelemben, a középpályán Weigl és Castro szűrt, míg a széleket Guerreironak és Schmelzernek kellett bejátszania,  a csatársorba pedig a már jól megszokott Reus-Aubameyang-Dembélé trió került be.
A mérkőzés negyedik percében már előnyhöz jutott a Borussia, igaz a felvételek alapján Reus lesről talált Baumann kapujába, de partjelző nem intett, 1-0. Tíz perccel később le is zárhatta volna a mérkőzést a Borussia, ugyanis kezezés miatt Aubameyang végezhetett el büntetőt, de a gaboni nem tudott élni a lehetőséggel.
A mérkőzés hajrájára aztán pályára lépett Kagawa és Rode, valamint a túloldalon Szalai Ádám. Nyolc perccel a rendes játékidő letelte előtt egy beadást Guerreiro tett kapura, de csupán a kapufát találta el, azonban a kipattanóra tökéletesen érkezett Aubameyang és bólintott a kapuba, ezzel megszerezve szezonbeli 28. találatát, valamint csapata számára győztes gólt, 2-0.
Aubameyang gólja után még befújtak egy vitatható büntetőt a Hoffenheimnek, melyet Kramaric értékesített is, de a Borussia megtartotta egygólos előnyét és fellépett a dobogóra, a vége 2-1.