Aubameyang: Meglátjuk. A jövőhéten döntök.

Nem lehetett egyszerű estéje tegnap Pierre-Emerick Aubameyangnak, ugyanis mindenki a Bundesliga újdonsült gólkirályával szeretett volna interjút csinálni. Amérkőzés után a 31 gólig jutó gaboni könnyeivel küszködve köszönte meg csapattársainak, a szurkolóknak, a szakmai stábnak és a családjának a támogatást.

Érzelmekkel teli pillanatok. Ez valami nagyon különleges érzés. Megszeretném köszönni a csapattársaimnak, a szurkolóknak, a stábnak, és természetesen a családomnak – apámnak, a testvéremnek, a feleségemnek, a gyermekeimnek. Nagyon-nagyon boldog vagyok – mondta az újdonsült német gólkirály.

Ousmané Dembéléről…
Nagyon boldog vagyok és persze Osumane egy nagyon jó szezont tudhat maga mögött. Egy őrületes srác. Örülök, hogy vele játszhatok, és igen ez a trófea nem csak rólam, hanem az egész klubról szól.

A harmadik helyről…
Amikor valamiért megdolgozol és az valósággá válik, akkor nagyon boldog vagy. A legfontosabb, hogy meg van a harmadik hely a csapat számára, aztán jön az, hogy megnyertük ezt a trófeát. Négy év munkája van mögötte és ma itt van a kezemben.

Az első büntetőről…
Nem, nem vettem magamra, tudtam hogy az a pillanat kulcsfontosságú a csapat számára, gólt kellett szereznünk. Tudtam, hogy Marco a tizenegyes-specialista és azt is, hogy már van egy gólom.


Aubameyangot az egyik interjúban megkérdezték a jövőjéről is és érdekes párbeszéd kerekedett belőle a dortmundi tolmáccsal…
tolmács: “Maradni fogsz Dortmundban?”
Auba: “Meglátjuk. Jövőhéten döntök.”
– A tolmács meglepődött a kijelentésen.
Auba: “Mondj amit akarsz. Meglátjuk. Beszélnem kell a klubbal a jövőhéten, aztán meglátjuk mi lesz.”
tolmács: “De mi van a kupadöntővel? ”
Auba: “Beszélni fogunk a klubbal. ”

Aubameyang translator looking shocked