SGE – BVB | Kupagyőzelemmel zárta a szezont a Borussia!

A Borussia Dortmund tegnap este az Eintracht Frankfurt csapatát győzte le a Német Kupa 2016/17-es kiírásának döntőjében. A BVB története során negyedik alkalommal hódította el a legrangosabb német kupasorozatért járó trófeát.

Nico Hülkenberg fényképe.
Óriási várakozás előzte meg a tegnapi döntőt, még Monacoban is a Borussia mérkőzésével foglalkoztak a Forma-1-es pilóták. Nico Hülkenberg például teljesen átszellemülve küldött támogató szavakat kedvenceinek. A berlini stadion a szokásoknak megfelelően díszbe öltözött a két csapat tiszteletére. A körítésre természetesen nem lehetett panasz – a szurkolók és a rendezők is világszínvonalú produkcióval készültek.

DortmundFanatics.Hu fényképe.
Thomas Tuchel a Bürki, Bartra, Dembélé, Reus, Guerreiro, Aubameyang, Kagawa, Sokratis, Piszczek, Ginter, Schmelzer – tizenegyet küldte a pályára, míg a másik térfélre Hradecky, Chandler, Abraham, Vallejo, Hector, Oczipka, Gacinovic, Fabian, Medojevic, Seferovic és Rebic sorakozott fel frankfurti mezbe. Alex Meier tehát csak a kispadon kezdte “élete legfontosabb meccsét”, míg André Schürrle már bekerülhetett Tuchel meccskeretébe. Mindkét csapat három védővel, öt középpályással, valamint két csatárral állt fel, a különbség leginkább a felfogásban ütközött ki.

DortmundFanatics.Hu fényképe.
Az első percekben a Borussia dominált, bár a nagy füst miatt nem sok minden látszódott. A nyolcadik percre aztán tisztább lett a kép, hisz egyrészt a füst odébb szállt, másrészt pedig Piszczek léptette ki Dembélét, a francia pedig kisodródott ugyan, de egy már-már a névjegyévé vált csellel – teljesen hasonló gólt lőtt a Bayern elleni elődöntőben is – elküldte a védőt és gyönyörűen fellőtte Hradecky szeme közé, 0-1. A Tuchel-éra 250. dortmundi találata után pedig próbált váltani a Frankfurt, de a Borussia sem állt be védekezni, de vagy a védelmek tudták a dolgukat, vagy pedig a partjelző állította meg lesen a támadásokat. Az első félóra végén Hradecky lőtte fel csatárára a labdát, három dortmundi védő próbált teljesen zavarodottan tisztázni, végül Sokratis vetett be egy elhúzós cselt a saját kapujától jó 35 méterre, de eléggé felemásan sikerült, Fabianhoz került végül a játékszer, aki beindította a frankfurti rakétákat, hárman vihették két védőre, de az a két védő is Fabiant támadta – Rebicre hárult, hogy az akciót befejezze és a horvát nem is hibázott Bürkivel szemben, 1-1. A hátralévő negyedórában próbálta mindkét csapat megszerezni a második találatot, de a gólhoz a Frankfurt állt közelebb Seferovic kapufája révén.

DortmundFanatics.Hu fényképe.

A szünetben Thomas Tuchel kénytelen volt lecserélni Marco Reust – a Borussia szélsője a jelenlegi információk szerint  keresztszalag-szakadást szenvedett, akár félévet is kénytelen lehet kihagyni. Reus helyére Pulisic érkezett, valamint Castro is szerepet kapott, ő Schmelzert váltotta. A második félidő legnagyobb helyzetéig 20 percet kellett várni – Aubameyang megpattanó lövése csattant a lécen. Dembélé sarokrúgását kivágta a frankfurti védelem, de a Borussia lendületben maradt, Guerreiro találta meg a csereként beállt Pulisicet egy lögybölt labdával, az amerikai az ötös vonalán próbálta eltolni a labdát, de a berobbanó Hradecky elsodorta, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé a Bréma ellen nem hibázó Aubameyang állt, a gaboni pedig most sem szórakozott, Hradecky hiába találta el az irányt, a gólkirály betalált, 1-2. Kovac pályára küldte Meiert is a hajrára, hátha meg tudja menteni a csapatát, a túloldalon pedig nem tudta folytatni a játékot Marc Bartra, helyére Erik Durm érkezett a Borussia védelmébe. Próbált előrejönni a Frankfurt, de már nagyon látszott játékukban az idegesség, a 85. percben ráadásul Aubameyang le is zárhatta volna mérkőzést, de lövése ismét a kapufán csattant. A hátralévő percekben az eredmény nem változott, a Borussia Dortmund 74322 néző előtt megnyerte a Német Kupa döntőjét!

DortmundFanatics.Hu fényképe.