HIVATALOS: Dan-Axel Zagadou a Borussiához igazolt!

A mai napon bejelentette a Borussia, hogy a 18 éves francia tehetséget, Dan-Axel Zagadout leigazolta a Paris Saint-Germain B csapatától.

A 195 centiméter magas hátvédnek lejárt a szerződése Párizsban, és a fiatal játékos a hazai ifjúsági válogatott egyik fontos résztvevője: a Les Bleus valamennyi korosztályában képviselte hazáját, és a csapatkapitányi karszalagot is viselte. A bal lábas Zagadou – akiért több európai klubcsapat is érdeklődött – erős játékot mutat szerelések terén és a levegőben egyaránt a védelem közepén.

“Dan-Axel Zagadou teljes értékű tagja lesz a csapatunknak júliustól. Az átigazolás során már a jövőt is szem előtt tartottuk, meggyőződtünk a képességeiről, és segíteni szeretnénk neki abban, hogy karrierje még inkább kiteljesedjen a BVB első számú csapatában” – nyilatkozott vele kapcsolatosan Michael Zorc, a BVB sportigazgatója.

“Tudatos döntést hoztam azzal, hogy Dortmundba szerződtem, hiszen egy olyan topcsapatról beszélünk, amely hosszú ideje sikerrel integrál az első csapatába fiatal játékosokat, és teszi lehetővé számukra a fejlődést” – mondta Zagadou, majd hozzátette: “Izgatottan várom az új csapattársakkal való találkozást, a lenyűgöző stadiont, a híres szurkolókat és persze azt, hogy valóban egy profi játékossá válhassak Dortmundban!”

Zagadou öt évre írt alá, 2022. június 30-ig szól szerződése.