HIVATALOS: Maximilian Philipp a Borussiánál folytatja!

Ömer Toprak (Bayer Leverkusen), Mahmoud Dahoud (Borussia Mönchengladbach) és Dan-Axel Zagadou (Paris Saint-Germain) után a Borussia bejelentette negyedik érkezőjét, a Freiburg csapatától igazolták le Maximilian Philippet.

A 23 éves támadó öt évre, 2022. június 30-ig írt alá a Sárga-Feketékhez. A sportigazgató, Michael Zorc úgy nyilatkozott: “Boldogak vagyunk, hogy egy olyan játékost sikerült megnyernünk magunknak, mint Maximilian Philipp. Rendkívül sokoldalú a támadások terén, és remek meglátásai vannak a pályán.”

A fiatal játékos – aki június 16 és 30 között Lengyelországban az U21-es válogatott EB-n vesz majd részt – elmondta: “A BVB az egyik legsikeresebb klub a nagycsapatokat tekintve világszerte. Megtiszteltetés lesz itt játszani. Úgy gondolom, hogy 23 évesen kellően tapasztalt és idős vagyok ahhoz, hogy ezt a lépést megtegyem. Hosszabb távra szeretnék tervezni Dortmundban. A Sárga Fal kapcsán hozzátette: “Az ellenfelek számára félelmetes. Alig várom, hogy előttük játszhassak!”

A 184 centiméter magas berlini születésű játékos 2013 januárja óta volt a Freiburg tagja, 2014 áprilisában debütált a Bundesligában. Összességében 81 gólt szerzett a csapat színeiben az első és másodosztályban. Az előző szezonban 24 alkalommal játszott a bajnokságban, ahol 9 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.