Matthias Ginter a Borussia Mönchengladbachban folytatja – HIVATALOS!

A Borussia Dortmund megerősítette a hírt, miszerint a klub 23 éves világbajnok hátvédje, Matthias Ginter A Borussia Mönchengladbach csapatához igazol.

Matthias Ginter nagy reményekkel érkezett 2014 nyarán Dortmundban, azonban tehetsége ellenére nem sikerült stabil helyet kiharcolnia magának a sárga-feketék kezdőcsapatában. Teljesítménye rendre hullámzó volt – egyszer-egyszer világklasszisokat megszégyenítő módon játszott, de olykor egész meccsek mentek el rajta. Ginter elsőszámú célja a jövő évi VB-n való részvétel, azonban ehhez elengedhetetlen lenne, hogy folyamatosan játsszon, ez azonban Dortmundban nem adatig meg neki. A hétvégén Konföderációs kupát nyerő játékost az utóbbi félévben több csapattal is összeboronáltak, de a végére a Tottenham és a Mönchengladbach maradt – utóbbi járt sikerrel.

Matthias Ginter a több játéklehetőség miatt keresett meg minket távozási szándékával. Ezt tiszteletben tartjuk. Köszönjük a BVB iránti elkötelezettségét és csak a legjobbakat tudjuk kívánni neki a továbbiakra – mondta Michael Zorc.

Meg nem erősített információk szerint a Mönchengladbach 15-17 millió eurót fizet a játékosért.