Sven Bender a Bayer Leverkusen csapatában folytatja – HIVATALOS!

Manni Bender, Fußballgott! – hangzott el alig pár hónapja, amikor is a Borussia Dortmundot 8 éve szolgáló középpályás-hátvéd egy földöntúli mentéssel járult hozzá a Bayern München kiejtéséhez a Német Kupa elődötőjében. Mától azonban már nem a Borussia labdarúgója…

„Néhány nappal ezelőtt találkoztam Aki Watzkéval és Michael Zorccal, hogy megkérjem őket, engedjék, hogy nyolc év után új kihívást keressek. Gyerekként mindig a pályán akartam lenni, és a sérülések miatt sem volt erre folyamatosan lehetőségem az elmúlt időben a BVB-nél. Nagyon hálás vagyok a Dortmundnak, hogy tiszteletben tartotta az akaratomat, annak ellenére, hogy feltétlenül meg szeretett volna tartani, ami nagy örömmel tölt el” – idézi Bendert a fekete-sárgák honlapja. (NSO)

Bender tehát távozni szeretett volna és habár a Ruhr-vidéken már nem tudott állandó helyet kiharcolni a kezdőcsapatban, biztosak lehetünk benne, hogy klubok sorai álltak sorba a kegyeiért. Sven 2009-ben igazolt Dortmundba az 1860 München csapatából. Ikertestvére, Lars a Bayer Leverkusent választotta, ahol jelenleg csapatkapitány. Érdekesség, hogy Larst a Borussia többször is megpróbálta megszerezni, azonban most mégis a gyógyszergyáriaknál állhat ismét össze az ikerpáros.

A Transfermarkt információ szerint a 7 millió euróra taksált Bender 15 millió euróért vált csapatot.

Köszönünk mindent, Manni!