BVB – ABC | Szoros vereséget szenvedett a Borussia a Szuperkupa előtt

A BVB dominált az utolsó felkészülési mérkőzésén az Atalanta ellen a Bad Ragaz-i edzőtábor végén, de vereséggel zártak a masszívan védekező Atalantával szemben az ausztriai Altach Stadionban.

Mario Götze volt a csapat kapitánya, aki egyike volt azon három játékosnak, aki a négy nappal korábbi, Espanyol elleni mérkőzésen is pályára lépett: rajta kvül Roman Bürki és Mahmoud Dahoud volt még érdekelt abban a csapatban. A frissen visszatért Götze ezúttal 62 percet kapott, ami az eddigi legtöbb játékideje volt egy mérkőzésen a csapatban a betegségéből való felépülés óta.

Azon játékosok, akik a bergamói csapat ellen nem léptek pályára, intenzívebb edzésen vettek részt. A kispadon mindössze négy játékos – Reimann, Larsen, Sokratis és Zagadou – foglalt helyet.

Esős és szeles vihar jellemezte a nyitó perceket, melynek során a Borussia igyekezett fogást találni a nyomást gyakorló Atalantán. Az olasz együttes boldogan átengedte a labdát a BVB-nak, amivel a német csapat nem igazán tudott mit kezdeni. Az első percekben kevés lehetőség adódott, a 7. percben Isak kísérletét hárította Berisha, melyet Beste ívelt be, majd Pulisic kísérletét hárították szögletre, végül Dahoud lövése kerülte el a kaput a 15. percben.

A kontrákra berendezkedő Atalanta még annyira se tudott helyzetet kialakítani, legelső támadásuk Kurtic nevéhez köthető a 43. percből, melyet Bürki azonban hárítani tudott.

A Sárga-Feketék továbbra is veszélysek maradtak, Rode kevéssel hibázta el a kaput az 55. percben, majd Philipp került tűzközelbe egy ívelést követően a 63. percben, végül Pulisic és Isak egyaránt vert helyzetbe került Berishával szemben, miután Subotic labdát szerzett mélyen az ellenfél területén belül 4 perccel később.

A kapuban Reimann váltotta Bürkit a félidőben, akinek szintén akadt védenivalója a 66. percben, ám öt perccel később egy rossz passzt elcsípve Ilicic lövését követően volt kénytelen kapitulálni.

A dortmundiak Götze cseréjét követően visszaálltak egy hátsó hármas alakzatra, ám a szerencsétlen vereséget ezúttal sem tudták elkerülni, csakúgy, mint az Espanyol elleni találkozón.

A tábor végetért, a játékosok visszatérnek Dortmundba, és megkezdik felkészülésüket a szombati Szuperkupára, melyet a Bayern München ellen vív a csapat.

BVB: Bürki (Reimann, 46′) – Passlack, Toprak, Subotic, Beste – Dahoud – Rode, Götze (Zagadou, 63′) – Pulisic, Isak, Philipp
Gól: 0-1 Ilicic (71′)
Nézőszám: 6.071 fő, Altach