A futball az életem, Dortmund az otthonom – Aubameyang

Miután a nyár folyamán többször is szóba került, hogy elhagyja a  Borussia Dortmundot, a gaboni válogatott Pierre-Emerick Aubameyang tiszta vizet öntött a pohárba és válaszolt a róla szóló pletykákra a Welt am Sonntag magazinban.

A Bundesliga gólkirályát arról faggatták, kapott-e ajánlatot Kínából, egyáltalán el akart-e menni Dortmundból és milyen jövőkép áll előtte.

Az igaz, hogy beszéltem a vezetőséggel a vakációm előtt arról, hogy egy nap majd klubot válthatok, úgy éreztem talán készen állok arra, hogy kipróbáljak valami mást is. Természetesen, Kína is egy opció volt. Mindenki elgondolkozna, ha ennyi pénzt ajánlanának neki. Rengeteg embertől megkaptam azonban, hogy ez egy óriási visszalépés lenne számomra, ráadásul láttam a Modeste-transzfer milyenségét is. Szeretem a tiszta dolgokat, nálam más út nem játszik. Szeretnék itt maradni, Dortmundban nagyon otthon érzem magam. Hiszek Istenben és a sorsban. Hiszek abban, hogy minden okkal történik, szóval biztos vagyok benne, hogy ez a jó út. Szeretném kihozni a maximumot a futballkarrieremből, a futball az életem. Miután majd visszavonultam, a családomat akarom segíteni, a gyermekeimmel szeretnék lenni. Ez minden. Nem ígérhetek bajnoki címet, a Bayern még mindig előttünk jár, de minden esélyünk meg van arra, hogy ezen fordítsunk – mondta a a tavaly 31 góllal záró Aubameyang.