Mi lesz veled Ousmane Dembélé? – FOLYAMATOSAN FRISSÜL!

Sajnos az elmúlt napokban az élet közbeszólt és nem tudtunk tájékoztatást adni nektek a Dembélé-ügyről, de nagyjából mindenki képben van a helyzettel, hisz a magyar sajtó is beszámolt az incidensről. Az alábbiakban megpróbáljuk összefoglalni mi is történt mostanság a francia szélső körül, valamint egy folyamatosan frissülő hírfolyamot is készítettünk, mely beszámol minden egyes új információról.

Kezdjük tehát azzal, hogy a nyár folyamán folyamatosan puhatolózott a katalán klub – több más gigásszal egyetemben – a 19 évesen berobbanó Dembélé iránt, azonban a BVB minden ajánlatot visszautasított és nem engedélyezte a további tárgyalásokat a játékossal. Titokban mégis tovább folyt az egyezkedés és a hírek szerint Dembélé meg is egyezett a Barcával. A Borussia a katalánok sokadik megkeresésekor sem akart belemenni az egyezségbe, a Dortmundba utazó spanyol küldöttségnek viszont annyit sikerült elérnie, hogy a sárga-feketék vezetősége mondott egy számot: 180 millió euró. Természetesen ezt sokallta a gránátvörös-kék klub, így nem született egyezség. A Barca a pletykák szerint 100 millió eurót kínálna, de a BVB ha nem is 180, de 120-130 millió alatt semmiképp sem engedi el Dembélét.

*vastagon kiemelve a legutóbbi frissítéshez képest új fejlemények.

image

2017. 08. 09., szerda

 • Az Interbe tartó Emre Morral ellentétben Osumane Dembélé részt vett a csapatfotózáson.
 • Dembélé több a Borussia iránti hűségét kifejező bejegyzést és képet törölt le a közösségi oldalairól.

2017. 08. 10., csütörtök

 • Dembélé szó nélkül kihagyta a Dortmund edzését és nem válaszolt semmilyen megkeresésre.
 • Őszintén megmondom, fogalmam sincs, hol van Dembélé. Az edzésen nem jelent meg, a telefonját nem veszi fel. Jelenleg is próbáljuk előkeríteni, és reméljük, nem történt vele semmi… – szólalt meg az üggyel kapcsolatban a csapat vezetőedzője, Peter Bosz.

 • A pletykákkal ellentétben Osumane Dembélé még mindig a Borussia Dortmund játékosa. Elfogadható indoklás nélkül kihagyta a csapat mai edzését, természetesen szankcionálni fogjuk ezt a viselkedést, hisz a lépése nyilvánvalóan tudatos volt – adott ki közleményt Michael Zorc.

 • A vezetőség meghozta a döntést Peter Bosszal egyeztetve: Ousmane Dembélé nem látogathatja a továbbiakban a Borussia Dortmund edzéseit és nem lehet tagja a mérkőzésre készülő keretnek sem. A hétvégi kupamérkőzés után ismét egyeztetnek a játékossal.

2017. 08. 11., péntek

 • A Football Espana szerint Dembélé megegyezett a Barcával egy ötéves szerződésről, melynek értelmében évi 10 millió eurót tehetne zsebre. A Dortmunddal továbbra sem jutottak egyezségre.
 • Az AS értesülései szerint a Real szeretné meghiúsítani Dembélé Barcelonába való igazolását, ezért hamarosan ajánlatot tesz – akár több játékosát is bevonná az üzletbe.
 • Egy esetleges klubváltás esetén a Rennes, mint Dembélé nevelőegyesülete az átigazolási díj 25%-át, de legfeljebb 20 millió eurót kaphatna.

2017. 08. 13., vasárnap

 • A Borussia Dortmund közleményt adott ki Ousmane Dembélé helyzetéről, melyben kifejtik, Hans-Joachim Watzke, Michael Zorc és Peter Bosz közösen arra a döntésre jutottak az FC Rielasingen-Arlen elleni kupamérkőzés után, hogy a francia szélső a továbbiakban sem vehet részt a csapat edzésein, mérkőzésein – határozatlan ideig felfüggesztették a munkavégzés alól Dembélét.
 • Most minden idegszálunkkal a csapat  előkészítésére, a jövőheti –  Wolfsburg elleni – Bundesliga-nyitányra koncentrálunk – mondta Watzke.

 • Dembélé bármikor jelentkezhet edzésre a Dortmund edzőpályáin, azonban csak a csapattól távol, külön végezhet egyéni munkát.

2017. 08. 16., szerda

 • A Ruhrnachrichten információi szerint a Borussia Dortmund legtöbb játékosa sem nézi jó szemmel Dembélé viselkedését és gerinctelen, egoista, nem csapatjátékoshoz illő cselekedetnek tartják a francia hisztijét. Biztosították Peter Boszt arról, hogy a megfelelő döntést hozta meg a vezetőséggel, amikor felfüggesztették a Barcába vágyódó középpályást.

2017. 08. 17., csütörtök

Aubameyang is megszólalt az ügyben:

Dembélé? Hosszú ideje nem is beszélek már vele.