FCR – BVB | 4 gólos győzelemmel jutott tovább a Borussia

A címvédő Borussia Dortmund egy rendkívül sima győzelemmel nyitotta a Német Kupa 75. kiírását, miután 4-0-ra verte meg a hatodosztályú 1. FC Rieslasingen-Arlen együttesét.

Köszönhetően a rieslasingeni stadion kapacitáselégtelenségének (1.500 fő befogadására alkalmas a Talwiesen Stadion), a mérkőzést 110 km-rel arrébb, a Schwarzwaldstadionban játszották Freiburgban, 24.000 fő előtt. A közönség nagyját a BVB tette ki, akik a kezdő sípszótól kezdve biztosak lehettek abban, hogy élményszámba menő játékot fognak látni. A Sárga-Feketék az első félidőben 80%-os labdabirtoklás mellett két góllal is demoralizálták az ellenfelüket, előbb Bartra (12′) majd Aubameyang (41′, büntető) révén, és utóbbi még kettőt tett a közösbe a második játékrészben.

Bár a különbség a kezdetektől fogva nyilvánvaló volt, a Rieslasingen mindent megtett azért, hogy megnehezítse a BVB életét, mély védekezésével és kontráival. A Borussia azonban élt fölényével, és megpróbálta letolni a pályáról az ellenfelet íveléseivel, valamint a széleken való letámadással. Ezt alátámasztandó, Aubameyang a 2., Philipp pedig a 4. percben már fejjel veszélyeztetett. Ez a duó öt perccel később is lecsapni készült, ám Kling szögletre tudott menteni végül a hazaiak részéről. A 11. percben a kapus Klose is játékba avatkozott, hárította Bartra távolási lövését, ám egy perccel később a spanyol nyert: Sahin beadását Beste adta középre, amit a jobb alsó sarokba továbbított a hátvéd.

A vesztfáliaiak nem álltak le, a 15. percben Aubameyang lövésénél kellett hárítani, Castro a 27. percben hibázott 20 méterről, és Philipp is közel állt a 2. gólhoz a 29. percben. A Rieslasingen azonban nem tört meg, labdáival továbbra is Niedhardtot és Starkot keresték, hogy a csatár erejét kihasználva kontrázni tudjanak. A legnagyobb helyzetet végül Winterhalder szolgáltatta, aki 17 méterről megdolgoztatta Bürkit (26′), a svájci hálóőr oldalra ütötte a labdát. Már-már úgy tűnt, hogy újra nyitottá válhat a találkozó, de a BVB végül ismét magához ragadta az irányítást. A 41. percben már 2-re nőtt az előny, miután Philipp kiharcolt büntetőjét magabiztosan értékesítette a gaboni.

A második félidő első helyzete Matt nevéhez köthető, kinek lövését egyszerűen hárította Bürki. Az 53. percben még Frank Stark tesztelte a Dortmund kapusát távolról, de minden más akció a túlsó térfélen történt. Schürrle gólt szerzett a 47. percben, de lesen állt, majd Dahoud hibázott nem sokkal rá, végül Klose mutatott be egy hatalmas védést Aubameyanggal szembe az 50. perc környékén. De ez végül kevésnek bizonyult, az 55. percben Dahoud indította meg a gabonit, aki 3-0-ra módosította az eredményt, ráadásul Bartra (63′), Philipp (65′) és Sahin (68′) tovább gyötörte a védelmet a 4. találatért.

A kiscsapat még így sem veszítette el bátorságát, Stark a 67. percben egy ígéretes kontra végét rontotta el, de látszott, hogy az időből fokozatosan kiszaladnak. Dahoud 80. perces lövését még sikerült kiütni, ám az pont Auba lábán landolt, aki könnyedén beállította a 4-0-ás végeredményt. 2 perccel a vége előtt könnyen ötre is módosíthatta volna, ám elszállt a felső léc fölött, valamint az oldalhálót is sikerült eltalálnia. A végső helyzet Castro előtt adódott a 87. percben, amit Klose védeni tudott, az azt követő percek pedig csendes lefolyásban eredményezték a Borussia Dortmund továbbjutását.