Reakciók: Dárdai mérges, Bosz elégedett volt

A Bundesliga 2. fordulójának szombati játéknapján a Borussia Dortmund hazai pályán 2-0-ás győzelmet aratott a Dárdai Pál által irányított berlini Hertha ellen. A találkozó után a két szakvezető, a gólpasszt és gólt jegyző Nuri Sahin, valamint az egyre jobb formába lendülő Mario Götze értékelt.

image

PETER BOSZ

A hangulat elképesztő volt. Már a Szuperkupa mérkőzésen is óriási volt, de a mai azt is felülmúlta. Elégedett vagyok az eredménnyel, de tovább kell dolgoznunk a játékunkon. Egy ilyen kompakt ellenfél ellen gyorsabban kell megjátszanunk a labdákat és gyorsabban kell oldalt váltanunk. Nuri gyakran volt szabad, de túl sokáig tartott eljuttatnunk a labdát hozzá. Amikor labdát kapott a középpályán, a dolgok veszélyessé váltak. Sokratis pár napja megbetegedett, valami nincs rendben a gyomrával és úgy tűnt nincs teljes erőállapotban, ezért vettük le őt a szünet előtt. Nem számít, hogy vezetjük a tabellát. Remélem 34 forduló után is itt fogunk állni, hisz akkor válik fontossá, nem két forduló után, de mindenképpen biztató, hogy így kezdtünk. Szereztünk öt gólt, egyet sem kaptunk. Ez elég erős.

Bilder der Bundesliga-Partie zwischen Borussia Dortmund und Hertha BSC.

DÁRDAI PÁL

Dühös vagyok, amiért nem sikerült visszajönnünk a játékba. Ma nem voltunk elég agresszívak, habár az esélyeink meg voltak arra, hogy másképp alakuljon a mérkőzés. Az első gól előtt különösen puhák voltunk. Összességében a Dortmund megérdemelten győzött, jobbak voltak, mint mi.

image

NURI SAHIN

Nem bujkáltam a gólomnál, ezt követeli meg tőlünk az edző. A 6-osoknak is oda kell érniük a lecsorgó labdákra és lehetőleg lövéssel kell befejezni azt. A labda szépen esett le elém és tisztán tudtam ellőni. Egy a karrieremet meghatározó pillanat előtt álltam. Fontos volt számomra, hogy megtanuljam a leckéket a tavalyi évről. Volt egy jó beszélgetésem az edzővel és utána minden csak erről szólt: “munka, munka, munka”. A felkészülésünk nagyon jól sikerült, ezt láthatták a pályán. Pontosan így kell folytatnunk a munkát.

image

MARIO GÖTZE

Nagyszerű érzés volt ismét pályára lépni. Szükségem van a ritmusra és a mérkőzésekre, hogy visszanyerjem a kondíciómat és újra 100%-os legyek. Hálás vagyok, hogy ott lehetek a pályán, különösen itthon, a saját stadionunkban. És amikor 2:0-ra nyerünk egy olyan ellenféllel szemben, mint a Hertha, akikkel gyakran nehéz időkben találkozunk, az érzés még jobb. Nagyon elégedettek lehetünk.

BVB – BSC | A 22 éves Nuri Sahin vezérletével tartotta meg első helyét a Borussia – VIDEÓ!