HIVATALOS: Andrij Jarmolenko aláírt a Borussiához!

A hosszú évek pletykája mára valósággá lett: a régóta áhított Andrij Jarmolenko aláírt a Borussia Dortmundhoz, a 27 éves csatár 2021-ig kötelezte el magát a Sárga-Feketékhez!

“Andrij egy olyan játékos, akit régóta szerződtetni szeretnénk, és aki mind klubszinten, mind az ukrán válogatottban kimagaslóan teljesít” – mondta a sportigazgató Michael Zorc a veszélyes támadóról, aki a Dinamo Kijivben 339 tétmérkőzésén 137 gólt jegyzett, a válogatottban pedig 69 találkozón 29-szor volt eredményes.

A 189 centiméter magas támadó gyors, trükkös, és veszélyesen avatkozik játékba. Hazájában 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben is az Év futballistájának választották. Andrij Dortmundban a 9-es mezszámot kapta meg, vagyis Emre Mor elveszti jelenlegi mezszámát, igaz, nem tudni, hogy az ő sorsa mi lesz.

“Igazán hálás vagyok a Dinamo Kijivnek, amiért lehetővé tették az álmom megvalósulását, hogy egy nagy európai klubhoz csatlakozhassak. Keményen fogok dolgozni minden edzésen, hogy segítsek a BVB-nak elérni a legmagasabb céljait is – ez az, amit mindig is tenni szoktam.” – vetítette előre Andrij Jarmolenko terveit az átigazolás kapcsán.