Weigl: A Bayern okosabban játszott, ezért vesztettünk

Julian Weigl a Bayern elleni mérkőzést követően adott interjút a BVBtotal!-nak. Elmondása szerint 2-2 is lehetett volna a szünetben, illetve azt is vallotta, hogy a Sárga-Feketék nem teljesítettek olyan jól az első játékrészben, mint a másodikban. A fiatal játékos levonta a tanulságot ebből: “Amire most igazán szükségünk van az az, hogy minél hamarabb szerezzünk pontokat, ezt már a Stuttgart ellen el kell kezdjük.”

Julian, kezdjük a legelején. Mit gondolsz az első félidőről?

“Az első játékrészben túl sokat voltunk az üldöző szerepében, nem mentünk bele a párharcokba és nem kontrolláltunk. Aggresszívek akartunk lenni a párharcokban, mikor a középpályán játszották a labdát, de a távolságok túl nagyok voltak, ami azt eredményezte, hogy sose tudtuk ezt megvalósítani. Így tettük egyszerűbbé a Bayern dolgát, mivel ők szeretik birtokolni a labdát, és így uralni a mérkőzést. Kétség sem férhet ahhoz sem viszont, hogy veszélyesen törtünk előre, megvoltak a lehetőségeink arra, hogy váltsunk a játékban, és tiszta gólszerzési helyezeteink is adódtak, lehetett volna 2-2 is az állás a szünetben.”

Mit mondott neked Peter Bosz a félidőben?

“Megtalálta a megfelelő szavakat. Sokkal bátrabban játszottunk a szünet után, előrébb törtünk, és az ellenfelet nyomás alatt tartottuk. Ami viszont bizonyos, hogy a Bayern okosabban játszott, emiatt veszítettük el a találkozót.”

Miért nem áll össze a játékotok mostanában?

“Nehéz megmondani. Jelen pillanatban elkerül minket a szerencse. A Bayern második gólja például úgy született, hogy szerencsétlenül pattant meg rajtam. Jelenleg a dolgok nem úgy alakulnak számunkra, ahogy az megfelelő lenne, még akkor sem, amikor teljesen tisztán, majdnem üres kapura törünk. Olyan fázisban vagyunk, ahol semmi szerencsénk nincs, a Bayern pedig elkapta a fonalat, ráadásul ilyen ajándékgólokkal is segítettük a sikerüket. Ez egy olyan dolog, amit nem tudsz igazán megfogalmazni, viszont elég idegesítő, mivel megvoltak a helyzeteink.”

A kellemetlen részhez érve, Sokratis megsérült. Hallottál róla, hogy mi történt vele?

“Nem, semmit sem sajnos, de remélem, hogy semmi komoly. Ő az egyik legfontosabb emberünk.”

Mi szükséges ahhoz, hogy megforduljon a mostani helyzetetek? Lesz egy kis időtök a válogatott szünet alatt az edzésre…

“Talán a válogatott játékosok hozhatják meg a fordulatot azzal, hogy más játékot látnak, más csapattal játszhatnak együtt, mielőtt visszatérnek a Borussiához. Azok, akik maradnak Dortmundban pedig teljes mértékben a csapatra fókuszálnak. Szükségünk van arra, hogy változtassunk a tabellán, amilyen hamar csak lehet, és ezt már a Stuttgart ellen el kell kezdenünk. Reméljük, hogy mindenki sérülés nélkül tér haza, így a csapat egyben tud maradni, és a teljesítési szintünk magasan lehet továbbra is, végül bízunk abban, hogy még erősebben térünk vissza a szünetről, és megkezdhetünk egy pozitív sorozatot.”