Bürki: Egy kis szerencsével meglett volna a második gól

Roman Bürki bemutatott néhány zseniális védést a müncheniek vendégeként. A BVBtotal!-nak adott interjújában elmondta, hogy a Bayern visszavonulót fújt a második játékrészben. “Visszaszorítottuk őket a második részben, és játszottuk a játékunkat a térfelükön. Ezt minden játékos számára jó volt látni.”

Roman, gyakori egy kapus életében, hogy – csakúgy, mint ahogy te jártál ma – remek formát fog ki, mégis a vesztes csapat oldalán szerepel. Hogy látod a találkozót?

“Az első félidőben veszítettük el a mérkőzést. Nem úgy teljesítettünk, mint amire képesek vagyunk, nem nyújtottuk azt, amit az edzőnk kért. Majd visszatértünk a győzni akarás vágyával, akarattal és megfelelő szellemmel, határozottsággal játszottunk. Jól játszottunk, és ha kis szerencsénk van, megszületik a második gól, de ez sajnos nem jött össze.”

Érthető a csalódottságod, és most alighanem boldog vagy, hogy véget ér az idei év. Mekkora a vágy, hogy az elmúlt hetek formáit továbbörökítsétek az új évre?

“Buzog bennünk a vágy, abszolút. A mérkőzés alig ért véget, és akkor is azt mondtam, hogy jól játszottunk a második játékrészben. A Bayern visszavonult, visszaszorítottuk őket, és a térfelükön játszottuk a játékunkat, ez minden játékos számára üdítő látvány volt, és végre tudtuk hajtani azt, amit az edzőnk kért. Szóval jelen pillanatban örülünk, hogy a szünet nem tart sokáig, és a tréner foglalkozhat velünk újra, és még több ideje lesz arra, hogy felkészítsen minket a találkozókra.”

Ez volt az utolsó tétmeccs az idei évben, és voltatok a csúcson és a mélyben egyaránt mind a pályán, mind az életben. Mire fogsz emlékezni 2017-ből?

“Olyan személy vagyok, aki a pozitívumokra fókuszál. Remekül indítottunk, és egy csodás sorozatot futottunk, ahol rekordot állítottunk be abból, hogy nem kaptunk gólokat – erre mind büszkék lehetünk. Az ilyen dolgokra való koncentrálás ad nekem energiát, és erre időről-időre szükségem is van. Voltak nehéz periódusaim is, és boldog vagyok, hogy ilyen emberek vesznek körbe és támogatnak. Mostmár mindannyian újra felfelé indulunk meg, remélem.”