Bürki: úgy éreztük, hogy kézben tartjuk a meccset

Fontos pillanatokban mutatott be hatalmas védéseket a Wolfsburg ellen Roman Bürki. A svájci hálóőr a BVBtotal!-nak nyilatkozott a találkozót követően.

– Roman, furcsa meccs volt ez. Az ellenfél nem túl gyakran jutott el a kapudig, de amikor igen, akkor nagyon veszélyesek voltak. Mit gondolsz?

Bürki: Több volt ez, mint furcsa. Úgy éreztük, hogy kézben tartjuk a meccset, de aztán megint elkövettünk olyan egyéni hibákat, amelyek miatt mégsem sikerült a győzelem. Ha egy picit kiegyensúlyozottabbak vagyunk és jobban koncentrálunk a támadások befejezéseire, valamint kíméletlenül kihasználjuk az előttünk adódó lehetőségeket, akkor minden kétséget kizáróan megszereztük volna a három pontot. Sajnos nem ez történt, de hamarosan újabb lehetőségünk lesz a bajnoki pontokat megszerezni.

– Volt néhány egészen szenzációs védésed. Az első félidőben például Didavi helyzeténél, vagy a mérkőzés vége előtt nem sokkal mikor éppen hogy ki tudtad tolni Wilian lövését. Mire gondolsz ilyenkor?

Bürki: Kezdjük az utóbbival. Szerencsém volt, hogy volt még időm egyet hátra lépni a lövés előtt, aztán pedig annyira nyújtozkodtam, amennyire csak tudtam. Ami a spárgát illeti az első félidőből, az ösztönből jött. Ezekben a helyzetekben nem igazán gondolok semmire. Csak kivetődik az ember, úgy, hogy gyakran nem is lát semmit, de nagyon jól tudja, hova fog érkezni a labda. Sok mindent megtanulsz kapusként, de egyértelmű, hogy néha egy kis szerencsére is szükséged van.

– Csak egy pontot sikerült megszerezni, annak ellenére hogy végig jobbnak tűnt a csapat. A második félidőben Erik Durm odaszaladt hozzád és mondott néhány dolgot. Mi történt ott tulajdonképpen?

Bürki: Betegséggel küzdöttem a felkészülés alatt, sőt nem is játszottam a tesztmérkőzéseken. Kicsit még ennek a hatását éreztem a találkozó előtt, görcsölt a vádlim és a kirúgásoknál úgy éreztem, hogy kissé elhagy az erőm. Erik hozott nekem egy kis magnéziumot és egy kis cukrot, hogy visszanyerjem az energiám.