BVB – SCF | Stöger: Végtére is, meg kell elégednünk az egy ponttal

Peter Stöger a lefújás után értékelte a Freiburg elleni találkozón látottakat. Az osztrák mester elmondta, az edzéseken nem érzékeli, hogy negatív lenne a csapat hangulata, de azt is hozzátette, hogy a Freiburg egyenlítő találata után elveszítette a gárda saját játékát.

– Mit gondol a mai meccsről?

– Jól kezdtünk, de a freiburgi egyenlítő találat után kiestünk a ritmusból, elveszítettük a saját játékunkat. Az ellenfél egyre magabiztosabban futballozott, ami tőlünk is egyre több munkát, akaratot, futást és egyenletességet követelt volna, különösen azokon a területeken, ahol helyzeteket alakíthatunk ki, de ezt egyáltalán nem láttam a játékunkban. Végtére is, meg kell elégednünk az egy ponttal, mert a mérkőzés hetven percében ez tűnt reális eredménynek. Sőt, ha ezen logika mentén haladunk, még örülhetünk is az egy pontnak…

– Mit gondol Aubameyang mai teljesítményéről? 

– Voltak már jobb meccsei, ez tény. Nem ma nyújtotta élete teljesítményét játékosként, ugyanakkor az is az igazsághoz tartozik, hogy a társak sem hozták olyan helyzetbe, helyzetekbe, amikor igazán komoly gólszerzési lehetőség adódott volna előtte. Összességében azt tudom mondani, hogy nem ő volt az egyetlen, aki ezen a mérkőzésen tudása alatt teljesített.

– Milyen hatással van a keretre a gaboni körül kialakult felhajtás? 

– A csapaton belül, az edzéseinken egyáltalán nem érzékelem, hogy a hangulat negatív lenne. Könnyű lenne azt mondanom, hogy azért ikszeltünk háromszor egymás után, mert valami megzavarja a figyelmünket, de ezt nem szabad ennyire leegyszerűsíteni és különösen nem tehetjük meg ezt a Freiuburg elleni találkozó után sem.