Pierre-Emerick Aubameyang az Arsenalhoz igazolt – HIVATALOS

A nyolcszoros német bajnok Borussia Dortmund és a Premier Leagueben érdekelt londoni Arsenal megegyezett mindenben Pierre-Emerick Aubameyang átigazolásának kapcsán. 

Pierre-Emerick Aubameyang 2013 óta volt a csapat tagja, 213 fellépésén 141 találatot jegyzett.

A BVB sportigazgatója, Michael Zorc úgy nyilatkozott: “Eltekintve az elmúlt néhány hét kellemetlen eseményeitől, szeretnénk arra emlékezni, hogy Aubameyang karrierje a BVB-nál több, mint négy éven át egy sikersztori volt. Remek dolgokat ért el a csapatban, számtalan fontos gólt jegyzett, és tagja volt annak az együttesnek, amelyik a Német Kupát megnyerte 2017-ben. A legjobbakat kívánjuk a továbbiakban is számára az Arsenalnál.”

2013. augusztus 10-én debütált az Augsburg ellen, rögtön egy mesterhármassal indítva németországi pályáját. A Bundesligában 144 találkozón végül 98 góllal zárt. A 2016/17-es szezonban 31 találattal a bajnokság gólkirályi címét is elnyerte a korábbi BVB-játékos Robert Lewandowski előtt.

A legnagyobb sikere a csapattal a 2017-es Német Kupa-győzelem volt, amikor 2-1-re múlták felül az Eintracht Frankfurt csapatát. 2016-ban pedig Aubameyang volt az első játékos a Bundesligából, akit az Év Játékosának választottak Afrikában.

Köszönünk mindent, Auba, és sok sikert kívánunk az Arsenalnál!