HIVATALOS: Axel Witsel a Borussiához igazolt!

Új arc bukkant fel Bad Ragazban, a Borussia Dortmund edzőtáborában. Axel Witsel a mai napon csatlakozott a Sárga-Feketékhez, a világbajnoki bronzérmes játékos 2022-ig ír alá a Dortmunddal.

Witsel a kilépési záradékot aktiválva hagyta el előző klubját, a kínai Tianjin Quanjiant. A két klub meg tudott egyezni Axel ára kapcsán, így 20 millió eurót fizettek a válogatott játékosért. Szerződése 2022. június 30-ig szól.

Witsel védekező középpályásként játszik, az idei világbajnokságon a belga csapat színeiben bronzérmet szerzett, eddigi 96 válogatott fellépésén kilenc gólt jegyzett. Bajnoki címet is ünnepelhetett korábbi csapatiban, a Standard Liégeben (2008 és 2009), valamint a Zenit Szentpétervárban is (2015), továbbá 40 alkalommal lépett pályára a Bajnokok Ligájában, két gólt szerezve ezeken a találkozókon.

A Borussia sportigazgatója, Michael Zorc azt nyilatkozta Witselről: “Hónapok óta érdeklődtünk Axel iránt, és nagyon boldogok vagyunk, hogy végül minket választott. Axel egy olyan játékos, aki rengeteg nemzetközi tapasztalattal bír, és aki a legmagasabb szintű kvalitásokat képes hozni a BVB középpályájára: taktikai tudatosság, labdáért vívott párharcban való erő, tempó, kreativitás és jó mentalitás jellemzi.”

“A világbajnokságot követően vissza kívántam térni Európába. Nagyon boldog és büszke vagyok arra, hogy hamarosan a BVB színeiben játszhatok. Nem kellett sokat gondolkoznom az első beszélgetésünk után, mivel a Borussia Dortmund véleményem szerint az egyik legjobb klub a kontinensen. Alig várom, hogy kifuthassak 81.000 ember előtt a stadionban a pályára.” – mondta el Witsel.