Götze: Két pontot eldobtunk

Mario Götze a drámai 2-2-es végeredmény után csalódottan értékelt: “Nem voltunk túl hatékonyak ma”. Véleményét a duplázó Jadon Sancho is megerősítette, valamint Roman Bürki véleménye is hasonló volt. A mérkőzés reakciói következnek.

Mario Götze: “Ha a mérkőzés egészét nézzük, ez vereséggel ért fel, két pontot eldobtunk. Nem használtuk ki a második félidőben kiharcolt nagy lehetőségeket. Ami nagy pozitívum volt, hogy miként védekeztünk, és alakítottunk ki helyzetet csapatként, a tempót a kellő pillanatokban fel tudtuk pörgetni. A mai volt az első, amikor nem voltunk kellően hatékonyak, az eredményen ez meg is látszott.”

Jadon Sancho: “Ez nem volt megérdemelt, nyernünk kellett volna. Meg kellett volna fojtsuk a játékot, ez frusztrál minket. Nagyon csalódott vagyok, mert csapatként nagyot küzdöttünk, de ezúttal kevés szerencsénk volt. Legközelebb jobb munkát kell végezzünk. Mindenki egymásért és egymással küzd, és sikeresek leszünk, ha ezt továbbra is így folytatjuk.”

Roman Bürki: “Ez csalódást keltő, mivel vezettünk a végéig, majd egy ostoba büntető miatt eldobtuk az egészet. A hangulat padlóra vitt minket a mérkőzés után, de nem szabad elfelejteni, hogy továbbra sem veszítettünk, és kilenc bajnoki után is veretlenek vagyunk, továbbra is jó úton járunk. Olyan csapat ellen játszottunk, amelyik a legjobbak között kíván teljesíteni. Kisebb szerencsével nyerhettük volna a mérkőzést, de nézzük a pozitív oldalát is: láthattuk, hogy fejlődnünk kell, ha a végéig ki akarunk tartani.”

Lucien Favre: “Csalódottak vagyunk, de el kell fogadjuk, hogy a sport ilyen, a futball ilyen. Megérdemeltük volna a győzelmet.”

Dárdai Pál: “A Dortmundnak világklasszis támadói vannak, és nem tudsz mindig védekezni ellenük, a második gól is védhetetlen volt. Ha a Dortmund megteszi azt, hogy nem használja ki a kontráit, van esélyünk. Nem volt teljesen érdemtelen a pontunk.”