Újabb rekordok a klubnál

A BVB megérdemelt győzelem kapujában állt, amíg a végzetes sípszó meg nem szólalt, hiszen a 19-10-es kapuralövési kísérlet mellett kevés hiányzott ahhoz, hogy az egyenlítés helyett 3-1 álljon az eredményjelzőn. Az egyenlítő találat előtt a Hertha is magára talált, öt lövésük az utolsó negyed órában indult útjára – viszont a BVB hat mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata ezzel véget ért. A mérkőzés érdekességei következnek.

Továbbra is veretlenül: Lucien Favre vezetésével immáron tizenhárom mérkőzésesre duzzadt a veretlenségi sorozat, noha a hatodik győzelmet követően immáron nem sikerült tovább növelni a három pontos szériát.

Beállított rekord: A Bundesliga történetében ez a második alkalom, hogy kilenc mérkőzés után a Borussia veretlenül áll a bajnokságban. A legutóbbi ilyen alkalom a 2002/03-as szezonban volt, akkor Matthias Sammer vezette a Sárga-Feketéket.

Kétszeri visszatérés: A BVB kétszer is előnyben volt, de mindkétszer egyenlített az ellenfél, és ez volt a hét hazai tétmérkőzésből az első, ahol Lucien Favre legénysége nem tudott győzelmet szerezni.

Fiatal sztár: 18,59 évesen vált Jadon Sancho a legfiatalabb dortmundi játékossá, aki duplázni tudott egy bajnoki mérkőzésen. Az egész divízióban csupán nyolc olyan játékos volt, aki fiatalabban tudta ezt a teljesítményt elérni. A brit játékos három egymást követő mérkőzésén eredményes volt, és öt góljából négyet ezek során szerzett. Az idei kiírásban már 11 gólban volt érintett (4 gól, 7 gólpassz), ezzel Reus mellett a leghatékonyabb játékossá vált a csapatban. A kanadai táblázaton csak a frankfurti Sebastian Haller áll előrébb a bajnokságban.

Góltermelők: A BVB első kilenc bajnokiján 29 gólt szerzett, ennél csak a Frankfurt tudott jobbat felmutatni korábban a bajnokság ezen szakaszában (1974/75-ben ekkor 31-nél jártak).

Támadó felfogású hátvéd: Achraf Hakimi hat tétmeccsen nyolc gólban volt érintett, hét előkészítés mellett maga is befejezett egyet.

Az első kezdet: Ötször már csereként szerepelt, de Raphael Guerreiro először lépett kezdőként pályára tétmérkőzésen.