“Őrült mérkőzés volt!” – a mérkőzés reakciói

Marco Reus vezérletével hatalmasat játszott a második félidőben a Dortmund, mely együttes 3-2-re nyert a Bayern München ellen. Lucien Favre nemes egyszerűséggel őrültnek titulálta a találkozót. A mérkőzés reakciói következnek!

Michael Zorc: “Mikor a Bayern München ellen játszol, sokkal effektívebbnek kell lenned a kapu előtt annál, mint amilyenek mi voltunk, viszont folyamatosan új helyzeteket teremtettünk, és megérdemelten nyertünk. Az első 25 percben lanyhák voltunk, de utána visszarázódtunk. Mo Dahouddal a pályán sokkal jobban tudtunk nyomni, jó döntést hozott a tréner, Paco pedig elképesztően veszélyes a kapu előtt, helyzeteit nagyon magabiztosan tudja kihasználni. Ez volt a 11. játéknap, nagyon fiatal csapatunk van, és óriási lépést tettünk ma. Folytatnunk kell a növekedést, tanulnunk kell, és lépésről-lépésre haladunk tovább.”

Lucien Favre: “Ez egy teljesen őrült mérkőzés volt. A Bayern nagyon erős volt, dominálták az első 25 percet, nem tudtuk a labdát visszaszerezni, és amikor mégis, szinte rögtön el is vesztettük a nyomásukban – tisztára mint egy bumeráng. Talán most voltak a bajorok a legerősebbek az idei szezonban, de úgy éreztem, hogy képtelenek lesznek ezt a tempót tartani. Később úgy éreztük, hogy nyerhetünk is akár. A játékosok szelleme fantasztikus volt!”

Marco Reus: “Nem kezdtünk jól az első játékrészben. A Bayern rengeteget birtokolta a labdát, és nagy nyomás alá helyezett minket. Nem mutattunk nagy magabiztosságot, és alig nyomtunk, holott eredendően ezt szoktuk tenni. A második játékrészig húztuk így, aztán elkezdtünk futballozni, és hittünk a játékunkban. Hihetetlen mérkőzés volt, amin élmény volt játszani. Hazai pályán vertük meg a Bayernt, és nincs miért panaszkodnunk. Miután másodjára is egyenlítettünk, a mi vitorlánkat fújta a szél, és ráléptünk a gázra. Az edzőnk aranyat csinál mindenből – akik bejöttek csereként a pályára, mindent beleadtak, és az ellenfél ekkorra már megrekedt kissé. Remélem, hogy tudunk építeni erre a sorozatunkra. Az előny mindig jó, ha megvan, de a Bayern nagyon erős tud lenni a hosszú sorozatokban. A magunkra fókuszálásban jól teljesítünk, és vesszük az akadályokat mérkőzésről mérkőzésre – meglátjuk majd, mi fog még történni. Ami viszont biztos, hogy túl korai lenne arról beszélni, hogy lehetünk-e bajnokok az idény végén.”

Marwin Hitz: “Talán jobban teljesítettünk néhány kontránál, de a Bayern szerzett végül vezetést, viszont tudtuk, hogy nem fogják tudni végig tartani a tempót. Nyugodtak és koncentráltak voltunk, és ez meg is hozta a megérdemelt győzelmünket.”

Manuel Neuer (Bayern München): “A Dortmund felülmúlt minket a stadionjában. Öt vagy hat szituációban extrém mód veszélyesek voltak, és hármat érvényesíteni is tudtak. Erősek voltak az előretörésben, és jól váltottak sebességet.”

Mats Hummels (Bayern München): “Mikor kiegyenlítettek 2-2-re, teljesen nyílttá vált a mérkőzés. Nem tudtuk többé megállítani a kontráikat, ez a BVB egyik fő erőssége. Ez tette lehetővé számukra, hogy még több nagy helyzetet teremtsenek. A minőség, amit a kontráknál képviselnek jelentette ma a különbséget.”

Niko Kovac (Bayern München edzője): “Fantasztikus futballmérkőzést láttunk ma mindkét csapattól. Az első félidőben mi uraltuk a mérkőzést, a Dortmund a másodikban jeleskedett – ez könnyedén záródhatott volna döntetlennel is.”