Pulisicnek mindig is a Premier League volt az álma

A húsz éves amerikai középpályást 64 millió euróért vásárolta meg a londoni gárda, de majd csak a szezon végén csatlakozik az angolokhoz, addig kölcsönben marad Dortmundban.

A klub hivatalos honlapján jelentette be szerda délelőtt, hogy mindenben megegyezett a Chelseavel Pulisic átigazolásával kapcsolatban, így már biztos, hogy az amerikai szélső a Premier League-ben folytatja pályafutását. A Chelsea már most megvásárolta Pulisic játékjogát, aki egy fél szezont még biztosan Dortmundban tölt, ugyanis a londoniak azonnal kölcsön adták a sárga-feketéknek, így majd csak nyáron csatlakozik a Chelsea-hez. Ennek minden bizonnyal az az oka, hogy az angolok az átigazolásoktól való eltiltás elé nézhetnek nyártól, ahogy korábban a Real Madrid, a Barcelona, vagy az Atlético Madrid, ezért már biztos ami biztos alapon most megkötötték a kontraktust, ráadásul nyáron az amerikai dortmundi szerződése is lejárt volna, így most láthatott belőle pénzt utoljára a csapat.

“Christian mindig a Premier League-ről álmodott, amiben nyilvánvalóan nagy szerepet játszott amerikai háttere, így pedig nem tudtunk megegyezni a dortmundi szerződéshosszabbításról” – mondta Michael Zorc sportigazgató.

“Ennek fényében döntöttünk úgy, hogy elfogadjuk a Chelsea igazán kecsegtető ajánlatát a kölcsönszerződési záradékkal együtt. Christian Pulisic egy kiváló játékos, biztos vagyok abban, hogy a következő hónapokban mindent meg fog tenni azért, hogy a lehető legjobb tudása szerint futballozzon Dortmundban” – tette hozzá Zorc.