VISSZATEKINTŐ: egy új éra kezdete – ez történt júliusban

A BVB hivatalos weboldala útnak indított egy cikksorozatot, melyben az előző naptári év történéseit szedték össze havi bontásban. Az elkövetkezőkben ezt hozzuk el számotokra, visszaemlékezvén a hátunk mögött hagyott évre. Lássuk mi történt júliusban!

Javában tombolt az uborkaszezon a német futball hadszínterén, miután a nemzeti csapat csúfosan búcsúzott az oroszországi világbajnokságtól. Mindeközben Dortmundban Lucien Favre elkezdte építgetni vadonatúj csapatát, az épülő, szépülő Borussia első találatát pedg Alexander Isak szerezte meg egy Austria Wien elleni felkészülési mérkőzésen.

A klub még ebben a hónapban egy nyolcnapos amerikai túrán vett részt, amely a nyilatkozatok szerint is meglehetősen előremutató eredményekkel zárult. Lucien Favre vezetőedző azt is megjegyezte egy nyilatkozatában, hogy a BVB szurkolói ott vannak a világon mindenhol, ami őszintén meglepte a svájc trénert. A tengerentúli felkészülési blokk eredmények szempontjából sem alakult rosszul, a csapat 1-0-ra győzte le a Manchester Cityt és 3-1-re a Liverpoolt, ezen felül ikszelt a Benficával is, mindez azt jelentette, hogy a második helyen zárja a nemzetközi felkészülési tornát.