Doll: “Favre stílust adott a csapatnak” – dicsérettel halmozta el kollégáját

Egyre több szakember elismerését zsebeli be folyamatosan a Borussia Dortmund svájci edzője. Lucien Favre munkáját legutóbb az RB Leipzig elleni bajnoki után Thomas Doll dicsérte.

Mint ismeretes, a Borussia Dortmund szombaton Axel Witsel góljával legyőzte a Gulácsi Pétert is soraiban tudó RB Leipziget. A találkozó folyamán a korábban többek között a Ferencvárost és a Hamburgot is irányító, Thomas Doll a német Sport1 szakértőjeként dolgozott. A lefújás után a német tréner nem győzte dícsérni a svájci kollégáját, aminek azonnal hangot is adott.

“Favre stílust adott a csapatnak” – kezdte Thomas Doll a Sport 1 Check24-Doppelpass című műsorában. Favre nem csak egy szakember. Megpróbál minden játékost jobbá tenni, és ez működik nála. Különös figyelmet fordít a labdakezelésre, azon dolgozik, hogyan tud csapatával gyorsan támadásba átlendülni. Ez a modern futball fontos eleme.

“Favre meglépte, hogy a csapat meg akarja érteni, és tanulni a filozófiáját. Éppen ezért ő egy nagyszerű ember, aki sikeres a BVB-vel.”

A Dortmund a bajnokságban 18 forduló alatt 45 pontot gyűjtött, és az élen áll a Bundesliga tabelláján.