“Csak” döntetlenre futotta a Frankfurt otthonában

Ritka az, amikor egy topmérkőzésnek beharangozott találkozó hű marad a nevéhez, de a Frankfurt-Dortmund mérkőzés tökéletesen rászolgált erre: extrém intenzitással, és számtalan büntetőterületen belüli akció történt az első másodpercekből kezdve. Bürki alig két perc után már játékba kellett avatkozzon, és kitűnően hárította Da Costa próbálkozását, de a hazaiak megkeserítették a vendégek dolgát, nagy nyomásukkal hibákba kényszerítették a listavezetőt.

Az erős támadó felfogás persze hátrányokat is jelent, a szabadon hagyott tereknek hála a Dortmund sem maradt adós a helyzetek megteremtésével. A 12. percben Sancho tudta kiugratni Alcácert, és bár technikailag tökéletes volt a befejezési szándéka, végül egy védő szögletre tudta menteni az akcióját.

Reus és Guerreiro bal oldali csapatjátéka törte meg a gólcsendet a 22. percben, és a csapatkapitánynak számtalan lehetősége adódott a következő percekben is, melyek során kétszer a kapufát edzette meg. Ezért a hibáért azonban a Frankfurt büntetett, és még a félidő vége előtt ki tudtak egyenlíteni.

A második játékrész sem maradt adós a kísérletekkel, de gól végül sem hazai, sem vendégoldalon nem született. Ez a botlás veszélyes volt ugyan dortmundi szempontból, de korábbi trénerünk, Peter Bosz letette névjegyét a Bayer otthonában, és 3-1-re legyőzte az üldöző Bayern Münchent, óriásit segítve ezzel a Borussia Dortmundnak.

A mérkőzés összefoglalója a linkre kattintva érhető el:

https://footy2.matchat.online/player/html/lzkFTLzaz7?popup=yes&autoplay=1