Nyugodtak maradtunk – a mérkőzés reakciói

“Uralták a játékot velünk szemben” – mondta a Leverkusen erős kezdése kapcsán Lucien Favre, de egyetértett Michael Zorccal, aki a fejlődő védelmi játékot méltatta hazai részről. “Keményen kellett dolgozzunk a labda nélkül, jó kontrákat indítottunk, és egy góllal többet is szereztünk” – mondta a sportigazgató. A mérkőzés reakciói következnek.

Jadon Sancho: “Rendkívül fontos győzelem volt ez, úgy gondolom visszatértünk a helyes útra. Most jobb helyzetből várhatjuk a következő mérkőzéseket, mert hiszünk abban, hogy képesek leszünk ezeket is megnyerni. Egy újabb kemény mérkőzés vár ránk pénteken. Koncentrálnunk kell, és edzeni keményen.”

Manuel Akanji: “Igazán jó érzés ez. Nem volt könnyű számomra se nézni a TV-n keresztül azt, hogy nem mennek túl jól a dolgaink. Igyekeztem beleadni mindent a magam részéről is, hogy ezen változtassunk. Nem volt könnyű mérkőzés, és keményen tudtunk csapatként védekezni, valamint Roman (Bürki) is párszor kisegített minket. Ez a mérkőzés azt a célt szolgálja, hogy az önbizalmunk erősödjön.”

Dan-Axel Zagadou: “A három pont fontos, különösen ha a saját közönségünk előtt gyűjthetjük be egy olyan erős csapat ellen, mint a Leverkusen, ez erővel tölt el minket. Nagyon örültem, hogy gólt tudtam szerezni, és büszke vagyok, de a legfontosabb az, hogy a csapat győzelemmel tudta zárni a találkozót.”

Lucien Favre: “Nagyon keményen kellett az elején védekezünk, uralták a játékot velünk szemben, majd egy-nullára vezettünk. Az egyenlítő gólnál jobban is védekezhettünk volna, de a 2-1-es vezetés morálisan fontos volt. A Leverkusen jó csapat, nehéz ellenük uralni a játékot, ám jól reagáltuk le, és nyugodtak maradtunk, ez pedig különösen fontos volt. Vissza akartuk nyerni a labdákat minél előrébb haladva, és ez nehéznek bizonyult. 4-1 is lehetett volna, ám ők szépítettek végül 3-2-re, veszélyes is volt a végéig a mérkőzés.”

Michael Zorc: “Nagyon hasonló volt ez a Hoffenheim elleni mérkőzésünkhöz, mely 3-3-ra végződött, de ezúttal jobban védekeztünk a végén. Nem igazán tudtuk kontrollálni a mérkőzést. Keményen kellett dolgozzunk a labda nélkül, jó kontrákat indítottunk, és egy góllal többet is szereztünk. Mikor otthon játszol, uralni akarod a mérkőzést, de mi ezt nem tudtuk most megtenni. A párharcainkat elvesztettük, ezért is birtokolta annyit a labdát az ellenfelünk, gyakran üldözni voltunk kénytelenek őket. Öt mérkőzés győzelem nélkül szokatlan számunkra. Semmi össze sem hasonlítható a győzelem érzésével, ezért is jelentett rengeteg jót nekünk, hogy végre győzni tudtunk öt mérkőzés után.”

Peter Bosz (Bayer Leverkusen): “Azért jöttünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, de ez nem sikerült, így csalódottak vagyunk. Számomra jó érzés volt, hogy újra láthattam az itteni embereket.”

Julian Brandt (Bayer Leverkusen): “Láthattuk, mennyire hatékonyan tud játszani a Dortmund.”